Plamteče pokalne iskre

Z nemara večjo pozornostjo kot na sinočnjo tekmo v dvorani Bonifika so v edinem primorskem košarkarskem prvoligašu zrli na žreb polfinalnih parov pokala Spar, kjer so izvlekli najtežjega tekmeca, ki je hkrati še gostitelj turnirja - ljubljansko Olimpijo.

Primorska je doživela enega redkih porazov v Bonifiki. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Primorska je doživela enega redkih porazov v Bonifiki. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA, KOPER >Nič kaj galantno niso izzvenele izjave nekaterih akterjev žreba zaključnega finalnega turnirja, ki bo 16. in 18. februarja v dvorani Tivoli. Pravzaprav so kar lepo razgalile sedanji trenutek klubske košarke v deželi evropskih prvakov. Igor Mervič, generalni direktor podjetja Spar, sponzor pokalnega tekmovanja in eden večjih pokroviteljev Olimpije, je - denimo - dejal, da bi bil kakršen koli drugačen rezultat kot zmaga Olimpije, zanj sramota. Marsikdo bi izjavo lahko razumel kot namig, v katero smer mora teči turnir. Žreb je sicer določil težkokategorni drugi polfinale dveh, trenutno najboljših ekip v Sloveniji - Olimpije in Sixt Primorske, medtem ko bo prvi par Šenčur : Krka. Potem sta si bodice izmenjala predstavnika obeh polfinalistov. Direktor Primorske Matej Avanzo je dejal: “Ker je to za nas prvi tak izziv in smo sorazmerno nov klub, si ne zastavljamo nekih ultimativnih ciljev. Naredili bomo vse, da bomo zagrenili življenje kolegu Liscu in da se mu bo po koncu polfinala težko rokovati z direktorjem Spar Slovenija.” Direktor Olimpije Roman Lisac pa je priložnost izkoristil za monolog o nepravičnem položaju, v katerem se je znašla Olimpija, ki ima ritem treh tekem na teden, in da ji zmanjkuje moči. “Rad bi opomnil trenerja Sixt Primorske, da njegova ekipa nastopa v tekmovanju manj in da bomo mi do konca sezone odigrali okoli sto tekem. Zato znova apeliram na klube, ki oblikujejo sistem državnega prvenstva, ter Košarkarsko zvezo Slovenijo. Verjetno se vsi strinjate, da takšne Olimpije, ki se 'vleče' po igrišču, ne potrebuje nihče," je dejal Lisac, ki je kolega, direktorja Avanza, prekvalificiral v trenerja.

Sinoči je Sixt Primorska v ligi ABA 2 zamudila lepo priložnost za krepkejši korak proti zaključnemu turnirju, ki ga želi gostiti v Kopru. Splitčani so pred tekmo poudarjali, da so precej tekem v gosteh nesrečno izgubili, toda tokrat bi jo težko. Že nekaj časa so v vzponu strelske forme in to so potrdili tudi sinoči, ko Primorski niso dovolili ujeti priključka. Predvsem je izstopal ameriški ostrostrelec Michaelyn Duane Scott s kar 35 točkami.

Sixt Primorska : Split 86:98

Dvorana Bonifika, gledalcev 400, sodniki: E. Javor (Slovenija), Marić (BiH), Lakićević (Črna gora); četrtine - 24:29, 16:24, 32:23, 14:22.

Sixt Primorska: Rebec 16 (3:2), Čakarun 10 (7:4), Ferme 6 (4:3), Mulalić 21 (3:2), Kosi 2, Zupan 16 (4:4), Hodžić 7 (2:1), Vujasinović 4 (3:2), King 4 (2:2). Trener: Jurica Golemac.

Split: Scott 35 (7:5), Kalajžić 2, Kedžo 15 (8:6), Filipović 11 (2:2), Marčinković 10 (1:0), Najev 10 (3:2), Jukić 3 (2:1), Vrgoć 2 (2:2), Špaleta 8 (2:2), Širko 2 (2:2). Trener: Ivica Skelin.


Najbolj brano