In in intervju Primorskih novic na odru

Jutri, 30. januarja, se začenja nova sezona Intervjujev Primorskih novic na odru Gledališča Koper. Na uvodnem večeru bosta gosta pogovora v živo literarni zgodovinar prof. dr. Igor Saksida, sicer Primorec, po rodu iz Solkana, in raper Rok Terkaj - Trkaj.

Gosta jutrišnjega uvodnega intervjuja na odru bosta literarni 
zgodovinar prof. dr. Igor Saksida  in raper Rok Terkaj - Trkaj.
Gosta jutrišnjega uvodnega intervjuja na odru bosta literarni zgodovinar prof. dr. Igor Saksida in raper Rok Terkaj - Trkaj. 

KOPER > Pozitivno neobičajni dvojec je izdal še bolj neobičajno knjigo Kla kla klasika, v kateri avtorja v sodobne ritme preoblačita najbolj klasična dela slovenskega pesništva. S predstavama po vsej Sloveniji navdušujeta osnovnošolce, dijake in odrasle.

O tem, kako je nastala izvirna mešanica dvanajstercev in beat boxa ter kam ju peljejo prihodnje rime, bosta v Kopru govorila tik pred svojim kulturno prazničnim nastopom v Narodni galeriji v Ljubljani in objavo motivacijskega videa. Ter tik po tem, ko je Saksida od Slovenske akademije znanosti in umetnosti prejel priznanje prometej znanosti za odličnost v komuniciranju. Pogovor bo jutri ob 19. uri v mali dvorani Gledališča Koper vodila novinarka in urednica na Primorskih novicah Vesna Humar.


Najbolj brano