Poslali prve kazni hrvaškim ribičem

“Slovenska policija je danes odposlala prvih štirinajst plačilnih nalogov za kršitve na morju, v začetku naslednjega tedna pa na podoben način nadaljevala z izvrševanjem zakonodaje v primeru kršitev, povezanih z nedovoljenim prestopom slovenske morske meje,” je sporočila njihova predstavnica za stike z javnostmi Vesna Drole.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Policija vodi postopke glede kršitev na morju v skladu z določili zakona o prekrških z mednarodnim elementom, saj so vmešani tuji državljani.

“Glede na to, da plačilni nalogi hrvaškim ribičem, ki so nezakonito prečkali mejo na morju, iz objektivnih razlogov niso bili izdani na kraju samem, je bilo potrebno ugotoviti vse okoliščine prekrška, zbrati dokaze ter plačilne naloge po zakonu o prekrških z ustreznim prevodom pripraviti za posredovanje v tujino,” pojasnjuje Vesna Drole, predstavnica za stike z javnostmi pri slovenski policiji. Kot še doda, bodo plačilni nalogi poslani kršiteljem (fizičnim osebam) in ne hrvaškim institucijam, saj je vsak postopek o prekršku namreč individualen.

“Kršitelju, ki po pravnomočno zaključenem prekrškovnem postopku ne poravna globe, predpisane za prekršek, se lahko tudi zavrne vstop v Republiko Slovenijo,” je še poudarila Droletova.


Najbolj brano