Stanić, Bucikova in ND Gorica

Kickboksar Stefan Stanić, alpska smučarka Ana Bucik in nogometaši Gorice so najboljši športniki Goriške za leto 2017.

V Perli so podelili priznanja najboljšim športnikom Goriške za 
leto 2017.  Foto: Jure Batagelj
V Perli so podelili priznanja najboljšim športnikom Goriške za leto 2017.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA >Športna zveza Nova Gorica je v dvorani Pinta Hotela Perla pripravila že tradicionalno prireditev Športnik Goriške, na kateri so se z medaljami, plaketami in priznanji spomnili posameznikov in ekip, ki so v preteklem letu s svojimi dosežki opozorili nase.

Za najboljšega športnika Goriške v letu 2017 so izbrali Stefana Stanića. Član športnega društva Budokai se je na svetovnem prvenstvu združenja WAKO v kickboksu v Budimpešti znova prebil med najboljše. V kategoriji do 89 kilogramov je v disciplini kick light osvojil bronasto kolajno in tako nadaljeval uspešno športno pot. Najboljša športnica Goriške v letu 2017 je bila Ana Bucik. Članica Smučarskega kluba Gorica se je v preteklem letu v svetovnem pokalu prebila med slalomske prvokategornice. Na domači Zlati lisici je lani osvojila sedmo mesto, enak izid pa je v slalomu dosegla na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je bila 17. slalomistka. Bucikovo čaka naslednji mesec prvi olimpijski izziv na njeni športni poti.

Najboljša ekipa leta 2017 je člansko moštvo Nogometnega društva Gorica, ki je v pretekli sezoni državnega prvenstva osvojilo drugo mesto in se s tem prebilo v evropsko tekmovanje. Po daljšem času so Novogoričani preskočili prvo evropsko oviro, armenski Širak, in se prebili v drugi predkrog evropske lige, kjer jih je zaustavil grški Panionios. V jesenskem delu letošnje sezone pa so dobro zastopali klubske barve tudi v domačem pokalnem tekmovanju, kjer so se uvrstili v polfinale. Trenerjem najboljših športnikov Goriške so pripadle zlate plakete.

Posebna priznanja oziroma plakete so prejeli tudi zaslužni športni delavci. Z zlatima plaketama so odlikovali Andreja Mariniča (Kegljaški klub Gorica) za vsestransko aktivnost na področju kegljaškega športa in Miroslava Tokića (Mahle Šempeter-Vrtojba) za strokovno in trenersko znanje, zanos in zavzetost v namiznoteniškem športu.


Najbolj brano