Osnovno zdravstvo, ujetnik potreb ljudi in paragrafov

V slovenskem osnovnem zdravstvu kronično primanjkuje zdravnikov družinske medicine, tudi na obalno-kraškem območju. Vsak zdravnik skrbi za več kot 1800 ljudi, kolikor določa normativ na podlagi glavarinskega količnika in veliko več kot 1200, kot določa Modra knjiga Fidesa, ki jo priznava tudi zdravstveno ...

Evgenij Komljanec, direktor ZD Izola: “Nove 
zaposlitve so odvisne od širitve mreže na državni 
ravni -  od plačnika ZZZS in zdravstvenega 
ministrstva.”
Evgenij Komljanec, direktor ZD Izola: “Nove zaposlitve so odvisne od širitve mreže na državni ravni - od plačnika ZZZS in zdravstvenega ministrstva.” 

Zbrali smo podatke o številu specialistov družinske medicine v ZD na območju Istre in Krasa. V koprskem in izolskem dela še peščica koncesionarjev, ...

Komentar novinarja

Jasna Arko

Daleč od oči ...

Akutno pomanjkanje zdravnikov najbolj občutijo ljudje v zdravstvenih domovih, v ambulantah družinske medicine. Že ob naročilu na pregled, če ne gre za nujni primer, vedo, da bo treba počakati vsaj teden ali dva. Tudi na dan pregleda pogosto v čakalnicah preždijo uro, dve ..., česar vedno nove odredbe države o skrajševanju čakalnih vrst ne bodo zmogle urediti. Stvarnost je namreč drugačna od predpisov. Ljudje molčijo. Vedo, da za to ni kriv zdravnik, bi ga pa, če bi se pritožili, prvega ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano