Iskanje graditeljev bolnišnice v Stari Gori se je ponovno zavleklo

Na ministrstvu za zdravje so konec decembra odpirali ponudbe, prispele po ponovni oddaji javnega naročila za gradnjo prvega dela bodoče stavbe bolnišničnih oddelkov za invalidno mladino oziroma za rehabilitacijo v Stari Gori. Vendar so hkrati dobili zahtevo za revizijo postopka.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

STARA GORA > Vložil jo je avstrijski Strabag oziroma njegova podružnica pri nas. Kot so nam pojasnili na ministrstvu, je pritožnik oporekal tehničnim specifikacijam vgradne opreme, in povedali so, da “mu je bilo potrebno ugoditi.”

Prejetih ponudb zato niso smeli obravnavati in so jih potencialnim graditeljem bolnišnične stavbe vrnili. Samega postopka pa v Ljubljani niso razveljavili, marveč so pretekli teden le objavili nov rok za oddajo ponudb, skupaj s popravljeno razpisno dokumentacijo. Ponovno odpiranje pa je predvideno za 19. februar.

Kot smo poročali, se je na predhodni razpis, ki je bil zaključen jeseni, prijavilo kar osem ponudnikov. Vendar je izbiranje padlo v vodo, menda zaradi visokih cen, ki so jih zahtevala prijavljena podjetja.


Najbolj brano