Voznik skočil v reko, a ni prišel prav daleč

Včeraj zgodaj zjutraj se je pri Razkrižju končal še en primer tihotapljenja ilegalcev. K sreči brez hujših posledic, čeprav je kombi, v katerem je Ukrajinec prevažal 19 ilegalcev, zapeljal s ceste. Voznika in njegovega turškega pajdaša so pridržali.

Ukrajinski voznik je v kombiju vozil 19 ilegalnih prebežnikov. Foto: PU Murska Sobota
Ukrajinski voznik je v kombiju vozil 19 ilegalnih prebežnikov. Foto: PU Murska Sobota

RAZKRIŽJE > Ljutomerski policisti so včeraj okoli 5. ure opazili kombi mercedes vito z avstrijskimi registrskimi oznakami, ki je iz Hrvaške pripeljal mimo mejnega prehoda. Voznik se za njihove znake ni zmenil in je pospešil hitrost, že kmalu pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, trčil v prometna znaka in s kombijem obstal v grmovju.

Takoj po trčenju je voznik zbežal iz vozila in skočil v reko Ščavnico, vendar so ga policisti prijeli. Poleg voznika, 29-letnega ukrajinskega državljana, je bilo v vozilu še 17 državljanov Pakistana in dva državljana Nepala. V nesreči se je osem tujcev poškodovalo in so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da so utrpeli lažje poškodbe.

Neposredno pred tem dogodkom so policisti prav tako na območju Razkrižja ustavili voznika avta z avstrijskimi registrskimi tablicami, 38-letnega turškega državljana, ki ima dovoljenje za prebivanje v Avstriji. Ugotovili so, da sta primera povezana, zato so oba pridržali do zaslišanja pri preiskovalnem sodniku. Tujci pa so med postopkom prosili za mednarodno zaščito in so jih prepeljali v ljubljanski azilni dom.


Najbolj brano