Modri so postali rumeni

Za prometne policiste odslej ne bo več veljalo, da so modri. Pred dnevi so namreč policisti vseh enot po državi dobili po tri fluorescentno rumene jakne. Tudi koprski prometniki so na cestah že v kričeče rumenih bundah.

Koprska prometna policista v novih barvah. Foto: PU Koper
Koprska prometna policista v novih barvah. Foto: PU Koper

KOPER > “To je bila želja vseh prometnih policistov, predvsem zaradi večje varnosti. Na naši enoti k sreči še nismo imeli primera, da bi kakšen voznik spregledal in povozil policista, smo pa ob našem delu precej izpostavljeni. Predvsem na avtocesti. Zdaj bodo fantje bistveno bolj vidni in tudi varnejši,” nam je o novi pridobitvi prometnih policistov povedal komandir koprskih prometnikov Mitja Palčič.

Pred dnevi so namreč koprski prometni policisti dobili tri nove dele uniforme. Gre namreč za prehodni jopič, zimsko bundo in vetrovko, vse v fluorescentno rumeni barvi z dodatnimi odsevnimi trakovi. Kričeče rumena oblačila so že pred časom prvi dobili policisti specializirane enote za nadzor cestnega prometa, ki imajo postajo v Ljubljani, zdaj pa so jih dobili tudi vsi prometni policisti po državi.


Najbolj brano