Nosilec je počil

Na gradbišču večnamenskega objekta Solis na koprski Bonifiki se je včeraj zgodila delovna nesreča, v kateri pa jo je k sreči skupil zgolj 44 metrov dolg leseni lepljeni nosilec za streho bodočega olimpijskega bazena.

Razdejanje takoj po nesrečnem dogodku. Foto: Alojz Sever / OM produkcija
Razdejanje takoj po nesrečnem dogodku. Foto: Alojz Sever / OM produkcija

KOPER > Natančen vzrok, zakaj je ta pri nameščanju na strešno konstrukcijo počil, še ni povsem znan. Posebno ogrodje so priskrbeli v podjetju Hoja, kjer so tudi zadolženi za njegovo namestitev na dobrih 3000 kvadratnih metrov veliko kritino bazenskega kompleksa.

Jože Šircelj iz podjetja Hoja včeraj še ni želel ugibati o okoliščinah nesreče. “Dokler nimamo točnih podatkov, ne bomo dajali izjav,” pravi. V Grafistu, kjer dokončujejo objekt na Bonifiki, domnevajo, da je bil za nesrečo morda kriv nenaden sunek vetra. Tudi Šircelj dopušča to možnost, saj spomni, da se jim je podobna nesreča v preteklosti že pripetila. “Gre za dela na skoraj 40 metrih višine, poleg tega je nosilec res izjemno dolg,” dodaja. V Grafistu so zadovoljni, da nihče od delavcev ni poškodovan, škode pa ni utrpel niti objekt.

Policisti so včeraj do poznega popoldneva ugotavljali, kaj natančno se je zgodilo, odgovorov pa seveda še niso imeli. Ali bo nesrečni dogodek vplival na časovnico del, včeraj še ni bilo znano.


Najbolj brano