Kriptovalute na odru

Študenti Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici bodo na velikem odru SNG Nova Gorica drevi ob 20. uri izvedli medijski performans Digitalni darvinizem. Pripravili so ga v obliki gibalne miniaturke, ki temelji na interaktivnem tri-razsežnostnem (3D) mapiranju videa in zvoka ter kritično obravnava vzpon kripotvalut.

Na odru SNG Nova Gorica bo drevi zaživel performans 
Digitalni darvinizem.   Foto: SNG Nova Gorica
Na odru SNG Nova Gorica bo drevi zaživel performans Digitalni darvinizem.  Foto: SNG Nova Gorica

NOVA GORICA > Dolgoletno sodelovanje dveh osrednjih kulturnih in umetniško-izobraževalnih ustanov na Goriškem je študentom ponudilo intenzivno delavnico, na kateri so od srede pa do danes spoznavali rabo ustvarjalnih računalniških okolij Kinect, Processing, Resolume in Pure Data. Delavnico vodijo Peter Purg z novogoriške Akademije umetnosti ter gostujoča umetnika Slavko Glamočanin (3d mapiranje, programiranje) in arhitektka Lorenka Stropnik (scenografija, vizualna arhitektura). Pri izvedbi sodelujejo tudi igralka Maja Nemec in tehnični strokovnjaki iz novogoriškega gledališča ter svetovalec za kriptovalute Damjan Marić.

“Udeleženci delavnice postopoma osvajajo tudi posamezne vidike odrske tehnike ter specifične scenaristične in režijske prijeme v resničnem okolju gledališkega odra,” so sporočili iz SNG Nova Gorica. Napovedujejo še, da bo performans Digitalni darvinizem skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnaval aktualni vzpon kriptovalut ter hkratni zaton (tudi intimnih) ekonomij, kot smo jih poznali doslej.


Najbolj brano