Prihajata Rajko Rešek in Dušan Mandič

Prenova sob Grand hotela Bernardin teče s polno paro, spremembe pa se obetajo tudi višje, kjer domuje uprava. S 1. januarjem namreč vodenje te največje hotelske družbe v Istri prevzema Rajko Rešek v navezi z Dušanom Mandičem, ki bo član uprave. V Adrii, ki jo je doslej vodil Rešek, pa bodo danes na skupščini izbrali novega direktorja.

Rajko Rešek Foto: Sonja Ribolica
Rajko Rešek Foto: Sonja Ribolica

PORTOROŽ > Nadzorniki so vodenje Hotelov Bernardin zaupali dvočlanski upravi pod vodstvom Rajka Reška, ki je zadnjih sedem let vodil ankaransko turistično podjetje Adria, pred časom pa je vodil družbo HTP Simonov zaliv, ki zdaj deluje pod okriljem Hotelov Bernardin.

“Najprej sem bom seznanil z razmerami v družbi in s sodelavci, ter se poglobil v analizo stanja, zlasti v finančne podatke. Poskrbel bom, da bo prenova sob Grand hotela Bernardin končana v predvidenem roku, do marca, in da bo ostala v predvidenih finančnih okvirih,” je včeraj povedal Rešek.

Za člana uprave so nadzorniki izbrali Dušana Mandiča, ki prihaja iz NLB. Razrešili so tudi oba dosedanja prokurista družbe, Viktorja Markežiča in Matjaža Stražišarja.

Novo vodstvo čaka kar nekaj izzivov. Dogovor z bankami upnicami in Družbo za upravljanje terjatev bank Hotele Bernardin zavezuje, da zagotavlja vzdržno dolgoročno zadolženost. Za zdaj kaže, da brez prodaje nekaterih hotelov ne bo šlo. Gre za strunjanski kompleks Salinera v Strunjanu in za hotele v Simonovem zalivu v Izoli. Po naših informacijah načrtujejo hotelska sklopa v Izoli in Strunjanu izvzeti iz premoženja krovne hotelske družbe, ju prenesti na novoustanovljeni družbi in prodajati posebej.

Hoteli Bernardin so letos poslovali uspešno, poslovni rezultati so boljši kot lani, presegajo pa tudi zastavljene načrte. Kot kaže, bodo Hoteli Bernardin zabeležili približno 530.000 nočitev, prihodkov pa bo za 28 milijonov evrov. S tem bodo za štiri odstotke presegli načrte in za odstotek izboljšali lanske rezultate.


Najbolj brano