Policisti s puškami pri Slavčku

Sredi belega dne naj bi do zob oboroženi policisti v neprebojnih jopičih iskali osumljenca v bližini znane koprske gostilne pri Slavčku. Policija je bila dober teden skrivnostna, včeraj pa so pojasnili, da so iskali Izolana, ki naj bi s pištolo grozil Pirančanu. Zaradi groženj so ovadili dva Izolana, po naših podatkih naj bi šlo za povezave z razvpito kriminalno združbo.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Zgodilo naj bi se pred dvema tednoma, ko naj bi v okolici znane gostilne pri Slavčku v Kopru presenečeni gostje zagledali več do zob oboroženih policistov v neprebojnih jopičih. Kaj se je dogajalo, smo na koprski policijski upravi preverjali že prejšnji teden, vendar so bili zaradi preiskave policisti še skrivnostni.

Včeraj so končno pojasnili, kaj se je dogajalo. Policisti naj bi iskali in opravljali hišno preiskavo pri 26-letnem Izolanu, ki naj bi na območju Kopra grozil 31-letnemu Pirančanu. Pri tem naj bi uporabil tudi pištolo. Pirančan je očitno zadevo prijavil policistom, ti pa so takoj začeli preiskovati, kaj se je zgodilo. Ugotovili so identiteto osumljenca in pri njem opravili osebno in hišno preiskavo. Pištole pri tem niso našli.

Naslednji dan je Pirančan prijavil, da mu je grozil tudi drugi Izolan, tokrat 21-letnik. Tudi v drugem primeru so policisti ukrepali hitro in odločno. Oba Izolana bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja grožnje. Neuradno smo izvedeli, da naj bi bile grožnje povezane s kriminalno združbo, ki ji trenutno sodijo na koprskem sodišču.


Najbolj brano