Univerzo mika stara pošta

Stavba stare pošte v središču Kopra na Glagoljaški ulici 8 mika Univerzo na Primorskem. Nekaj tamkajšnjih prostorov imajo že v najemu, a bi za izobraževalne potrebe želeli pridobiti v svojo last ves objekt.

Ker se Univerza na Primorskem zanima za lastništvo stare 
pošte v središču mesta, se Koprčani sprašujejo, ali bodo 
ostali brez te poslovalnice. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ker se Univerza na Primorskem zanima za lastništvo stare pošte v središču mesta, se Koprčani sprašujejo, ali bodo ostali brez te poslovalnice. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Del približno 2500 kvadratnih metrov velikega objekta univerza že več let uporablja, a kot pravi samostojna svetovalka za odnose z javnostmi Mirella Baruca, si prostore že ves čas prizadevajo pridobiti v trajno lastništvo.

“Novo pridobljene prostore bi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ter Inštitut Andreja Marušiča namenila za izvajanje svoje temeljne dejavnosti, torej za predavalnice, kabinete in druge študijske aktivnosti,” pojasnjuje Baruca.

Koprčani se sprašujejo, ali bo pošta v prihodnje vendarle ohranila vsaj poslovalnico v pritličju, saj je to še edina njena enota v središču mesta. V Pošti Slovenije so o načrtih še zelo skrivnostni. “Glede prostorov v objektu na Glagoljaški ulici so dogovori še v teku, zato za zdaj odgovorov še ne moremo podati,” je skopa s pojasnili tamkajšnja direktorica službe korporativnega komuniciranja Jasmina Roškar.

Po naših informacijah naj bi se sicer iz stavbe v mestu skoraj zagotovo izselili nekateri oddelki in upravne službe, ki bi poslej morebiti delovali na lokaciji glavne enote pošte na Kolodvorski cesti ob železniški in avtobusni postaji. Slišati je tudi različico, po kateri naj bi se pošta zanimala za najem ali nakup prostora v poslovnem objektu na Titovem trgu. Tam so v drugem nadstropju obnovljeni prostori Fakultete za management, zato se pojavljajo ugibanja o morebitni zamenjavi prostorov med pošto in univerzo. Znano je, da se bo v prihodnje Fakulteta za management preselila v nekdanjo kovinarsko šolo v Kopru. Prav tako nas je zanimalo, kakšne spremembe se obetajo pri dostavi pošiljk mestnim pismonošam; v Pošti Slovenije niso podali odgovora.


Najbolj brano