O zmagovalcu je odločil servis

Odbojkarji Salonita so odlično izkoristili domači parket v Kanalu. Po prvoligaški zmagi v gosteh in po dveh uspehih v pokalu so še četrtič po treh nizih premagali Gen-I Volley iz Prvačine.

Salonitov kapetan Dejan Čabarkapa je skoraj vedno našel 
pot mimo bloka Gen-I Volleya, v katerem sta na posnetku 
Danijel Filiputti (1) in Jani Godnič (6). Foto: Borut Jurca
Salonitov kapetan Dejan Čabarkapa je skoraj vedno našel pot mimo bloka Gen-I Volleya, v katerem sta na posnetku Danijel Filiputti (1) in Jani Godnič (6). Foto: Borut Jurca

KANAL > Kljub veliki želji odbojkarjev iz Prvačine, da bi v četrtem sosedskem dvoboju sezone osvojili vsaj niz ali celo kaj več, je v uri in 14 minutah tekme v Kanalu prišla potrditev, da jih od cementarjev ta hip loči cel kakovostni razred. Salonit se je z zmago vrnil v zgornji del lestvice in si dvignil samozavest pred povratno tekmo osmine finala pokala v Kamniku. Gen-I Volleyju ostane nadaljevanje boja za obstanek.

Uvodna niza sta bila zanimiva. Salonit je z ostrejšim in natančnejšim servisom ohranjal pobudo. Z višjim blokom je ustavil ali upočasnil večno napadov gostov, ki pa so na svoj servis vendarle naredili nekaj serij, a so bili v akcijah, ki jih je vodil mladi organizator Jani Godnič, preveč predvidljivi. V ključnih trenutkih se je obramba Kanalcev osredotočila na najizkušenejša gosta, Andraža Palisko in Alana Komela, drugih rešitev pa je imel Gen-I Volley premalo. V prvem nizu sta po izidu 22:19 zmagovalca hitro odločila cementarja Dejan Čabarkapa in predvsem Sergej Drobnič z dvema asoma. Nekoliko bolj tesen je bil vstop v končnico drugega niza (23:21), ko je priključek gostom priboril Ivan Perović, a je bil v nadaljevanju Salonitov sprejem brezhiben. Čabarkapa in Djordje Ilić sta - prvi z napadom skozi blok in drugi z asom - poskrbela še za osvojitev drugega niza.

Salonit : Gen-I Volley 3:0

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 200, sodnika, sodnika Štamcar (Mokronog) in Srša (Lj); po nizih 19, 21, 13.

Salonit Anhovo: Ilić 8, Česnik, Šarić - libero 1 napaka, Jereb 8, Karnel, Drobnič 12, Basaneže 6, Čabarkapa 11, Vrtovec 10. Trener : Andrej Urnaut.

Gen-I Volley: Filiputti 4, Godnič 1, Krašna, Križanič 3, Paliska 9, Marc - libero 6 napak, Kavčič 4, Marušič, Perović 9, Komel 8. Trener: Rade Dačović.

V tretjem so Prvačkovci ob medlem servisu nizali še napake v igri. Trener Rade Dačović je iz igre poslal Palisko in Godniča in poskusil z drugim organizatorjem in sprejemalcem, Rokom Krašno in Tilnom Križaničem. Gostje so se za kratek čas približali (13:10), po tem pa je njihov sprejem servisa povsem popustil. S težavo vrnjene žoge je Salonit v protinapadih zlahka realiziral, pri čemer je prišla do izraza tudi izkušenost kanalskega organizatorja Matije Jereba, ki je derbi doživel takole: “Začeli smo v iskanju samih sebe. Mukoma smo se le otresli občutka podrejenosti, ki nas je zajel po porazih s Calcitom in Črnučani. Ko smo dobili prvi niz, je nastopilo olajšanje. Po tem smo se le še dvigali, kar je zelo dobro za našo samozavest. Verjamem, da je preobrat v četrtfinalu pokala - po majhnem zaostanku z 2:3 s prve tekme s Calcitom - še mogoč. Zanj in za uvrstitev v polfinale pokala bomo storili vse.”

Najbolj izkušen med gosti, sprejemalec Alan Komel, je dodal: “V prvih dveh nizih smo se dobro borili, po tem pa je mlade fante zajela potrtost ob velikem zaostanku. Takšno je pač nabiranje izkušenj. Tudi ko ne gre, moraš verjeti v svoje sposobnosti in v preobrat. Salonit je potrdil kakovost, mi pa smo naredili smo preveč napak, da bi ga lahko presenetili. Nove točke bomo iskali s Triglavom - upam, da pred številnim občinstvom v Novi Gorici, kjer bosta na sporedu tekmi moške in ženske vrste Gen-I Volleyja.”


Najbolj brano