Ostala sta brez bund, puloverja in vina

V Portorožu so v soboto vlomili v vozilo državljana Italije. Iz avta so ukradli žensko in moško bundo večje vrednosti, pulover in osem steklenic buteljčnega vina. Škode je za 3000 evrov. Popoldne pa so vlomili tudi v vozilo v Postojni in s tem oškodovali lastnika za najmanj 500 evrov. V Strunjanu pa je nekdo vlomil v kombi, iz katerega je odnesel škatlo za prvo pomoč in gasilni aparat, ki ga je pred tem v vozilu tudi aktiviral.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V eni od trgovin v Postojni je v soboto neznana ženska izkoristila nepazljivost domačinke in ji ukradla torbico. Oškodovala jo je za 300 evrov.

Iz trgovine pobegnil s pršuti

V koprski trgovini si je moški napolnil nahrbtnik s pršuti, zatem pa pobegnil, kljub temu, da so ga poskušali zadržati. Trgovino je oškodoval za 260 evrov.

Kradli iz hiš

V Divači so vlomili v hišo. Pregledali so vse prostore, nato pa iz hiše ukradli približno 15.000 evrov. Vlomili so tudi v hišo v Bukovju pri Postojni, od koder so odnesli prenosni telefon proizvajalca lenovo A6000 (škode je za 800 evrov), in v hišo v Dilcah pri Postojni, kjer so ukradli 500 evrov in več kosov zlata (škode je za 3000 evrov).

V nedeljo ob 2. uri je bila policija obveščena, da so vlomili v hišo v Gornji Košani, lastnikom pa so ukradli 5000 evrov, nekaj različnih kosov zlatnine in bančno kartico. Skupaj je za 7000 evrov škode.

Tomos je izginil

V Sečovljah je nekdo ukradel moped znamke tomos 6, modre barve, kateremu je potekla registracija in je brez registrskih tablic. Vreden je 400 evrov.

Pogrešana Italijana na območju Slavnika

V nedeljo ob 18. uri je bila policija obveščena, da sta se na Slavniku izgubila državljana Italije. Takoj se je aktivirala gorsko-reševalna služba, v pomoč pri iskanju so se vključile poleg policije tudi druge službe in lovci. Prav eden od lovcev je prvi sporočil, da je v kontaktu s pogrešanima, ki naj bi v bližini slišala sireno. Ob 20. uri so ju našli na območju Gradišča v smeri proti Golcu in ju odpeljali v bližnjo gostilno.