Sneg pobelil Slovenijo, težave v prometu

Sneg je pobelil Slovenijo in povzroča težave v prometu. V notranjosti države je zapadlo okrog deset centimetrov snega, v južnem delu pa 20 centimetrov, lokalno tudi več.

Fotografija je simbolična. Foto: Antiša Korljan
Fotografija je simbolična. Foto: Antiša Korljan

SLOVENIJA > Zaradi prometne nesreče je zaprt prehitevalni pas na primorski avtocesti pred predorom Kastelec proti Kopru.

Zaradi zdrsov vozil je bila nekaj časa zaprta primorska avtocesta na razcepu Gabrk iz smeri Sežane proti Ljubljani. Zaradi prometne nesreče pa je bil zaprt počasni pas na primorski avtocesti med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru.

V nedeljo bo na primorski avtocesti zaradi odstranjevanja delovne zapore pri počivališču Ravbarkomanda proti Ljubljani, predvidoma med 6. in 18. uro, promet potekal le po enem pasu. Možni so zastoji.

Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Vozniki naj pričakujejo daljše potovalne čase. Promet ponekod upočasnjujejo tudi plužne in posipne skupine, sporoča prometno-informacijski center za državne ceste.

Izločanje priklopnikov in polpriklopnikov je na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne proti Ljubljani ter pred počivališčem Povir proti razcepu Gabrk.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, na cesti čez prelaz Jezersko ter na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige, na cesti Spodnja Idrija - Godovič velja prepoved prometa za tovorna vozila, priklopnike in polpriklopnike. Na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič, med Colom in Črnim Vrhom, ter proti Hrvaški preko mejnih prehodov Babno Polje in Petrina velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.

Povečani vodotoki

Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije za okolje so zaradi obilnih padavin povečani nekateri vodotoki. Reka Dragonja se v spodnjem toku razliva in še narašča. Reka Vipava se razliva v srednjem in spodnjem toku. Narašča reka Ljubljanica, ki se bo razlila na območjih vsakoletnih poplav.

Padavine naj bi po vsej državi ponehale danes dopoldne, najpozneje na jugu države.

Zamude potniških vlakov

Iz Slovenskih železnic so sporočili, da bodo imeli potniški vlaki, ki vozijo na progah Zidani Most-Ljubljana ter Zidani Most-Celje, daljše zamude. Zaradi vremenskih razmer in težkega mokrega snega so se v Zasavju sprožili manjši plazovi ter na progo podrli več dreves. Vozno omrežje pa je poškodovano tudi med Laškim in Celjem.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so bile na delu vso noč in kolikor je mogoče hitro odpravljajo posledice poškodb na železniški infrastrukturi.

Za zdaj so omogočili vožnjo vlakov med Zidanim Mostom in Savo, vendar bodo nastajale večje zamude. Med Celjem in Laškim posledice še odpravljajo, zato je proga za zdaj zaprta. Namesto nekaterih potniških vlakov bodo vozili nadomestni avtobusi.


Najbolj brano