Pijani in omamljeni Koprčan trčil v daljnovod, zabojnik za smeti in betonsko korito ter končal v vinogradu

Včeraj okoli 20.30 so koprski policisti prejeli obvestilo, da je v Montinjanu vozilo zapeljalo izven vozišča ter da pijan voznik, ki se ni poškodoval, kriči na mimoidoče. A že pred prihodom policistov na kraj se je ta odpeljal dalje, vendar so ga policisti hitro izsledili na Vanganelski cesti v Kopru.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Ko so ga dohiteli, je pričel vpiti na policiste, jih žaliti in se upirati, zato so uporabili prisilna sredstva. Policisti so ugotovili, da je Koprčan v Montinjanu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in z zadnjim delom vozila trčil v podporni steber daljnovoda, zabojnik za smeti in betonsko korito, nakar ga je odbilo v bližnji vinograd, kjer je vozilo obstalo.

Voznik je nato z vozila odstranil registrski tablici, iz vozila pobral dokumente in s kraja odpeljal z drugim vozilom, s katerim so ga kasneje policisti tudi ustavili. Alkotest je pokazal rezultat 0.71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, prav tako so policisti še opravili postopek za hitro ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, zdravil ali drugih psihoaktivnih sredstev, ki je bil pozitiven. Odredili so mu tudi strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi nekaterih kršitev so mu izdali plačilni nalog, za ostale prekrške pa bodo podali enotni obdolžilni predlog.

Trčila v peško

Včeraj ob 13.41 je 23-letna voznica v Kopru z osebnim avtomobilom pri premiku vzvratno na prehodu za pešce trčila v 66-letno peško iz Hrvatinov. Poškodovano peško so odpeljali v izolsko bolnišnico, od koder so policiste obvestili, da je huje poškodovana (zlom kolka). Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Vlomilec v Studenem

V Studenem pri Postojni so bili včeraj popoldne na delu vlomilci. Iz ene od tamkajšnjih hiš so ukradli evre in kune, lastniki so oškodovani za 1200 evrov.

Izginil skuter

Ob 19. uri so policisti prejeli obvestilo, da je neznanec v zadnjih 24 urah v Kopru ukradel moped znamke gilera runner 50, z nameščeno registrsko tablico KP CK-12, rdeče barve. V prostoru pod sedežem je imel lastnik spravljeno odprto čelado znamke boost B740, ledvični pas znamke vented, prometno dovoljenje mopeda in zavarovalno polico. Oškodovan je za 700 evrov.

lz garaže ukradli audija

Iz podzemne garaže na Kozini je včeraj nekdo ukradel osebni avto znamke audi A4 avant, bele barve letnik 2011. Registrska oznaka je KPDH-213, vozilo je vredno 14.700 evrov.

Zapeljal preko “otoka”

Danes ob 6.14 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 51-letni voznik avtomobila, državljan Italije, peljal po omenjeni ulici v smeri Italije in med vožnjo z vozilom zapeljal preko “otoka” v križišču Cankarjeve in Erjavčeve ulice. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilu in na prometni signalizaciji. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in druge pristojne službe, ki so odstranile poškodovano prometno signalizacijo in počistile razbitine. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Vožnja preblizu robu vozišča

Danes ob 10.29 je bila policija obveščena o prometni nesreči na lokalni cesti Duplje-Vrhpolje, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. V prometni nesreči je nastala škoda na vozilu. Policisti so 33-letnemu vozniku izdali plačilni nalog.

Napihal je

Včeraj zvečer so policisti na območju Vrtojbe ustavili 35-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kradel gorivo iz tovornjaka

Danes ob 8.22 so policiste obvestili o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču Mlakena hitri cesti. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec ponoči pristopil do parkiranega tovornega vozila poljskih registrskih številk in iz rezervoarja iztočil za približno 400 litrov dizelskega goriva v vrednosti 514 evrov. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradli zgodovinsko obeležje

Danes je bila policija obveščena o tatvini spominskega obeležja iz druge svetovne vojne v bližini kraja Solarje, pri lovski koči. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec pred kratkim ukradel bronasto spominsko obeležje, težko približno 15 kilogramov, ki je bilo pritrjeno na stare puškine cevi, ki so zabetonirane v podstavek. S tem je povzročil za približno 1500 evrov škode. Glede navedenega kaznivega dejanja je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo glede navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.


Najbolj brano