Povozil peški in napihal 3,5 promila

Včeraj nekaj minut po 19. uri so policisti prejeli obvestilo o hudi prometni nesreči v Vipavi, kjer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozil dve mladoletni peški, ki sta pravilno prečkali prehod za pešce; v prometni nesreči je bila ena peška huje, druga pa laže poškodovana. Voznik pa je napihal kar 1.68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, približno 3,5 promila.

 Foto: STA
Foto: STA

VIPAVA > 42-letni voznik avtomobila je vozil po omenjeni cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje srednješolske ustanove (Škofijske gimnazije), kjer je na vozišču vrisan prehod za pešce in označen s prometno signalizacijo, sta z njegove leve strani prehod za pešce pravilno prečkali vozišče dve mladoletni peški. S prednjim delom vozila je 42-letnik trčil v mladoletni osebi, ki sta nato padli po vozišču in se poškodovali. Reševalci so ju odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometni policisti so 42-letnega voznika preizkusili z alkotestom. Rezultat je pokazal 1.68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, ugotovili pa so še, da nima niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Policija je glede prometne nesreče obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici).

Novogoriški prometni policisti bodo 42-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.


Najbolj brano