Ohraniti primat

Košarkarji Primorske še naprej igrajo v ritmu dveh tekem tedensko. Danes se bodo znova posvetili tekmovanju v regionalni ligi ABA, v goste jim ob 18. uri prihaja Zrinjski iz Mostarja.

KOPER > Prvi poraz v domači dvorani v letošnjih tekmovanjih je že pospravljen v arhiv. V nedeljo je v domačem prvenstvu Primorsko presenetila razpoložena Ilirija, medtem ko so imeli domači mojstri pod koši slab večer.

Zrinjski ima v drugoligaškem regionalnem prvenstvu tri zmage in štiri poraze. S povprečjem 13,9 točke na tekmo je najboljši strelec ekipe Marko Šutalo. Minuli teden so Mostarčani izgubili na gostovanju pri Vršcu (72:80). Zrinski je v domačem prvenstvu Bosne in Hercegovine tako kot Primorska na vrhu, a s to razliko, da po šestih krogih še ne pozna poraza.

“Gre za zelo zahtevnega nasprotnika, z lepo mešanico izkušenih in mladih ter talentiranih igralcev. Po nedeljskem porazu proti Iliriji moramo stopiti skupaj in se pred domačimi navijači pokazati v pravi luči,” pravi trener Jurica Golemac, medtem ko eden najbolj izkušenih tigrov Nebojša Joksimović pravi: “Zrinjski iz Mostarja velja za zelo dobro ekipo, ki je sestavljena iz dobrih posameznikov. Zelo si želimo nadaljevati niz zmag v ligi in ohraniti prvo mesto.” O tekmecu spoštljivo govori tudi trener Zrinjskega Hrvoje Vlašić: “Naši tekmeci so se - od kvalifikacij dalje - z ekipo preverjenih košarkarjev pokazali za najresnejšega kandidata za prvo mesto. Potovanja puščajo posledice, vendar gremo na tekmo sproščeni, ker nimamo rezultatskega imperativa.”

V ligi tekmujeta še dve slovenski ekipi. Na tretje mesto se je po prejšnjem krogu prebila Krka, proti kateri bo Primorska igrala konec tedna v državnem prvenstvu. Novomeščani (tokrat igrajo proti Bosni) imajo pet zmag in dva poraza, medtem ko je Rogaška (gosti Vršac) na desetem mestu s štirimi zmagami.


Najbolj brano