Do uradnikov z vztrajnostjo

Poklicala nas je bralka iz Brkinov, ki je pred dnevi prišla po opravkih na upravno enoto v Sežano. Domov se je vrnila, ne da bi kaj rešila. Na vratih uradov, ki jih je potrebovala, je naletela na obvestila o odsotnosti.

Na vratih pisarn na upravni enoti v Sežani je tistega torka, ko je 
občanka prišla po opravkih, viselo pet takšnih  obvestil.  Foto: Helena Race
Na vratih pisarn na upravni enoti v Sežani je tistega torka, ko je občanka prišla po opravkih, viselo pet takšnih obvestil.  Foto: Helena Race

SEŽANA > Ko je iskala uradnike upravne enote v Sežani, so kar na petih vratih visela obvestila o odsotnostih uradnikov. Nekdo je bil službeno odsoten, drugi je delal le polovični delovni čas, nekoga ne bo do nadaljnjega ... Želela je na oddelek za kmetijstvo ter na urad za vojne veterane. Čeprav je potrkala na več vrat, je ostala pred vsemi, trdi, in se na koncu domov vrnila, ne da bi opravila, po kar je prišla.

“Na naši upravni enoti je nadomeščanje odsotnih javnih uslužbencev vedno zagotovljeno. Stranke lahko vedno opravijo storitev, ki jo želijo,” je na vprašanje, kaj se je dogajalo tistega torka, odgovorila Polonca Bačar, načelnica Upravne enote Sežana. Tega dne so bile na oddelku za okolje, prostor, kmetijstvo in splošne zadeve prisotne štiri javne uslužbenke, od 13. ure dalje tudi vodja oddelka, eden od sodelavcev je bil bolniško odsoten. Na oddelku za notranje zadeve pa sta delali tako uslužbenka kot vodja oddelka. Ne nazadnje je bila ves dan prisotna tudi sama, je naštela.

Ko na vratih visijo obvestila o odsotnosti, je torej treba potrkati na kakšna vrata več, na listkih pa je navedeno, na katera. “Nenavadno se nam zdi, da se gospa, ki je potrebovala storitve z navedenih področij, za informacije ni obrnila na sprejemno pisarno oziroma na vodje oddelkov ali načelnico, temveč je vprašanje naslovila na vaš časopis,” je še dejala načelnica Polonca Bačar in zagotovila, da bi želene storitve kljub odsotnosti nekaj uradnikov, zagotovo lahko opravila, le dovolj vztrajna bi morala biti.


Najbolj brano