Pes jo je ugriznil v stegno

Bovški policisti so včeraj v enem od naselij na Bovškem obravnavali ugriz psa. Pes, mešanec, je ugriznil v stegno mlajšo žensko in jo laže poškodoval. Prvo pomoč so ji nudili v splošni ambulanti. Policisti bodo zoper lastnika psa zaradi kršitve določb zakona o zaščiti živali ustrezno ukrepali. O zadevi so obvestili veterinarsko službo.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V Postojni je nekdo vlomil v klet in ukradel kosilnico na nitko, vredno 80 evrov.

V Ankaranu pa je nekdo vlomil v stanovanje. Odnesli so 1000 evrov iz denarnice.

Pijanemu vozniku vzeli vozniško dovoljenje

Policiste so sinoči malo pred 22. uro obvestili, da iz Hrvatinov proti Škofijam vozi pijan voznik. Vozilo so ustavili v Sv. Antonu, 47-letnemu vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,17 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško in podan obdolžilni predlog.

Pijan trčil v avto pred seboj

Včeraj popoldne je voznik osebnega avtomobila v Kopru trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Voznica tega je po trku čutila bolečine, vendar je pomoč poiskala sama. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu plačilni nalog.

Delavec padel in se poškodoval

Danes dopoldne se je zgodila delovna nesreča na delovišču ene od gospodarskih družb v Ajdovščini. Z lestve je z višine treh metrov padel in se poškodoval 57–letni delavec, državljan BiH. Prvo pomoč so mu nudili reševalci in ga odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so o delovni nezgodi obvestili preiskovalno sodnico, državno tožilstvo in delovno inšpekcijsko službo.

Trčil v avto, ustavljen pred prehodom za pešce

Dopoldne se je v Rožni Dolini pri Novi Gorici zgodila manjša prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 60-letna voznica je vozila iz Šempetra pri Gorici proti Rožni Dolini. Blizu bencinskega servisa je ustavila pred prehodom za pešce. Vanjo se je zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel 29-letni voznik osebnega vozila, državljan Italije. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

76-letni kolesar padel in se poškodoval

Danes malo pred 9. uro je v Idriji padel in se poškodoval kolesar. 76-letnik se je z gorskim kolesom peljal iz smeri križišča pri Likarici proti križišču pred parkiriščem večje trgovine v Gregorčičevi ulici. V križišču je zavil levo na nasprotni vozni pas in s prednjim delom kolesa zadel v robnik, zaradi česar je padel na pločnik in se laže poškodoval. Udaril se je v glavo. Oskrbeli so ga reševalci in ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Nerodnost na parkirišču

Včeraj popoldne se je na parkirišču večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Do nesreče je prišlo, ker je 83-letni voznik nepravilno premaknil svoj avto. Prometni policisti so mu izdali plačilni nalog.

Nepravilno se je vključevala v promet

Včeraj dopoldne se je zgodila prometna nesreča v Šempetru pri Gorici, v kateri sta bili udeležena 38-letna voznica in 69–letni voznik osebnega avtomobila. Nesrečo je povzročila voznica zaradi nepravilnega vključevanja v promet. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Kitajec želel v Slovenijo brez ustreznih dokumentov

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v ponedeljek malo po 22. uri v Novi Gorici imeli v postopku 40–letnega Kitajca. Ugotovili so, da je kot sopotnik v osebnem vozilu iz Italije vstopil v Slovenijo na notranji meji EU brez ustreznih listin. Policisti so mu izrekli globo. Tujec je območje naše države takoj po zaključenem postopku zapustil v Vrtojbi.

Zagorela transformatorska postaja

Sinoči okrog 22.30 so policiste obvestili o požaru v naselju Goče v občini Vipava. Zagorela je omarica na transformatorski postaji. Poleg delavcev elektropodjetja so posredovali tudi gasilci PGD Vipava, ki so požar pogasili. Policisti bodo s pisnim poročilom obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano