85-letno žensko povozila do smrti in zbežala

Včeraj okrog 20.30 ob bazovskem kalu je neznana oseba z avtomobilom do smrti povozila 85-letno žensko, ki je hodila ob cesti.

Voznik avtomobila je včeraj okrog 20.30 ob bazovskem kalu 
do smrti povozil 85-letno žensko, ki je hodila ob cesti. Foto: vir: Primorski dnevnik
Voznik avtomobila je včeraj okrog 20.30 ob bazovskem kalu do smrti povozil 85-letno žensko, ki je hodila ob cesti. Foto: vir: Primorski dnevnik

TRST > Starejši ženski po poročanju Primorskega dnevnika ni bilo več pomoči, povzročitelj nesreče pa se ni ustavil, ampak je pobegnil. Včeraj so ga po vsej širši okolici iskali karabinjerji. Ženski so poskusili pomagati reševalci službe 118 in so jo dalj časa oživljali, a brez uspeha.

85-letnica je hodila peš ob robu ceste v proti Sloveniji, osebni avto pa jo je zadel od zadaj z desnim delom vozila. Obstajala pa je zelo velika verjetnost, da je voznik odpeljal naprej v Slovenijo.

Iz koprske policijske uprave so sporočili, da so včeraj zvečer v Lipici izsledili povzročitelja, in sicer gre za 68-letno državljanko Italije. Policisti so glede na podatke italijanskih kolegov pričeli z iskanjem vozila - peugeot 206.

Avtomobil so našli pred lipiško igralnico, na katerem je bila razbita desna stran in luč. K policistom je kmalu pristopila 68-letnica in jim povedala, da je vozila sama in naj bi pred kratkim v Bazovici trčila v drevo, zatem pa odpeljala naprej proti Lipici.

Policisti so opravili ogled vozila, žensko pa odpeljali na sežansko policijsko postajo in jo zaslišali, odpeljali so jo tudi v zdravstveni dom na strokovni pregled. Po končanem postopku so jo izpustili. Vse zbrane podatke bodo posredovali tožilstvu.


Najbolj brano