V novi številki Primorskih novic preberite

Tisti, ki so stanovanje ali sobe za turistični najem v zadnjem času oddajali na črno, so najbrž na trnih. Finančna uprava je sporočila, da je pridobila podatke o zavezancih, ki so dosegali dohodke z oddajo nepremičnin, tudi prek spletnih portalov. V prihodnjem letu napovedujejo poostren nadzor.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

Vklenjen skočil skozi okno

Kot v filmu je 33-letnik naglo odprl okno in vklenjen s prvega nadstropja koprskega sodišča skočil na prostost.

Delavce IPS pozivajo, naj se oglasijo

Konfederaciji sindikatov 90, Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 in Delavski svetovalnici se je pridružil tudi Sindikat pristaniških delavcev. Luko Koper so pozvali, naj zaposli delavce, ki v pristanišču delajo prek podjetij za izvajanje pristaniških storitev (IPS).

Revnejši otroci so slabši bralci

Bralna pismenost slovenskih četrtošolcev se je v zadnjih 15 letih zelo izboljšala.

Javor Pivka v likvidaciji toži svoje nekdanje hčerinsko podjetje, to pa njega

Družba Javor Pivka v likvidaciji je ujeta v več sodnih postopkov, ki razkrivajo neurejena razmerja z nekdanjimi hčerinskimi družbami.

Ruj bo podaljšal bivanje doma

Miklavž je v hrpeljsko-kozinsko občino prinesel dnevni center za starejše Ruj. Slovesno so ga odprli v torek, v sredo bo sprejel prve obiskovalce.

Potrebovali bi višje dotacije

Izgub, s katerimi se v Splošni bolnišnici Franca Derganca Nova Gorica soočajo že leta in jih je delovanje urgentnega centra le še poglobilo, pacienti nikakor ne občutijo, zatrjuje direktorica Nataša Fikfak.

Rudi Bučar: “Pot me vodi h koreninam”

Na razprodanem koncertu v domači Izoli bo Rudi Bučar predstavil svoj peti studijski album Šentiment, izdan pri založbi Celinka.

Sevilla kot zadnji mariborski izziv

V sredo bodo razrešene še preostale neznanke v skupinskem delu lige prvakov. Nogometaši Maribora nimajo več možnosti za evropsko pomlad, lahko pa na obračunu s Sevillo odebelijo svoj točkovni in denarni izkupiček.


Najbolj brano