Še dva dogodka v Ambasadi Gavioli pred dokončnim zaprtjem

V soboto 9. decembra bo Ambasada Gavioli, ki je zaznamovala četrt stoletja elektronske glasbe ter popkulture v širši regiji, gostila zabavo ob 22. obletnici, na kateri bo kot glavni gost nastopil ameriški DJ in producent Erick Morillo, so zapisali na svojem facebook profilu. Zadnji dogodek pred zaprtjem kluba naj bi bil prvega januarja.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

IZOLA > “V zadnjih dneh je namreč zakrožila novica, da bo Ambasada Gavioli obratovala tudi po novem letu. Žal gre za lažno novico, ki jo širi eden od glasbenih portalov,” so dodali na facebooku.

Kolektiv Fetch The Vibe, ki je skrbel za program v klubu zadnjih osem let, v soboto popoldne, med 15. in 20. uro, vabi na dan odprtih vrat, kjer bodo na ogled izbrani plakati in letaki, možen pa bo tudi ogled prostora, ki ga je s številnimi rokodelci oblikoval arhitekt Gianni Gavioli.

Ob 17. uri bo novinarska konferenca, kjer bo poleg kolektiva Fetch The Vibe prisoten tudi predstavnik novega lastnika, družba Elektro Turnšek nepremičnine. Iz družbe so napovedali, da ne bodo nadaljevali s klubsko dejavnostjo ali oddajali prostor za organizacijo zabav, najemnika pa so pozvali, da do 15. januarja iz prostora odstrani ves inventar, piše na facebook profilu Ambasade Gavioli.

Dodajajo še, da bo zadnja zabava v Ambasadi Gavioli 1. januarja in napovedujejo “program vreden slovesa ene največjih slovenskih glasbenih ikon.”


Najbolj brano