Bolgara okradli na Ravbarkomandi

Na Ravbarkomandi je danes ponoči nekdo dvema državljanoma Bolgarije ukradel 2100 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Ko sta zakonca spala v vozilu, je do voznika pristopil neznanec, potrkal po oknu, zatem pa vprašal, koliko kilometrov je do Bolgarije. Ženska je izstopila iz vozila in moškemu razložila, v kateri smeri je Bolgarija in koliko kilometrov je do tam. Pri tem je zadaj za vozilom opazila še enega moškega. Zatem je sedla nazaj v vozilo in z možem sta se odpeljala proti Ljubljani. Pred izvozom za Unec sta opazila, da se avtomobil nenavadno obnaša, zato sta ustavila. Opazila sta, da je zadnja desna pnevmatika poškodovana. Takrat sta tudi opazila, da pred sopotnikovim sedežem ni več ženske torbice, v kateri je imela oškodovanka 2000 evrov in oba rojstna lista.

Večkrat imeli opravka s 30-letnim Pivčanom

Od petka do sobote zvečer so postojnski policisti večkrat imeli opravka s 30-letnim Pivčanom. Nazadnje so jih poklicali iz lokala v Prestranku, kjer je poniževal in ogrožal goste. Žaljiv je bil tudi do policistov. Zaradi ponovitvene nevarnosti so ga pridržali. Sledi mu plačilni nalog.

Premražena afganistanska družina v Jelšanah

V nedeljo ob 2.26 so koprski policisti prejeli obvestilo, da je v Jelšanah afganistanska družina s tremi otroki. Bili so popolnoma premraženi, na kraj so prispeli tudi reševalci. Policisti so ugotovili, da so mejo prestopili ilegalno, v bližini mejnega prehoda, zatem pa nadaljevali pot peš. Zaradi mraza so se zatekli v eno od hiš po pomoč. Družino so po končanem postopku prepeljali v Azilni dom Ljubljana

Vlomilec v Pivki

V nedeljo je v Pivki neznanec vlomil v eno od stanovanjskih hiš. Pregledal je notranjost in ukradel gotovino ter zlatnino za približno 4700 evrov.

Nasilneži

Koprski policisti so v soboto obravnavali moškega, ki je bil nasilen do žene. Izrekli so mu prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Postojnski policisti pa so prejeli prijavo ženske, da je z njo fizično obračunal njen mož, ki jo je tudi poškodoval. Zaradi storilčevega nasilnega dejanja in obstoja resnih indicev, da bo še naprej ogrožal njeno osebno varnost in življenje, so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja ženi. Tudi njemu sledi kazenska ovadba, in sicer za kazniva dejanja nasilja v družini, posilstva, lahke telesne poškodbe ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Mlajši jo je skupil

Včeraj sta se v enem od gostinskih lokalov na območju Tolmina fizično sprla dva gosta, stara 18 in 27 let. Mlajši je skupil tudi nekaj poškodb, in sicer zaradi več udarcev v glavo, trebuh in hrbet). Kasneje so ga najprej zdravniško oskrbeli v ZD Tolmin, nato pa so ga napotili na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Tolminski policisti so 27-letniku izdali plačilni nalog.

Pod vplivom psihoaktivnih snovi razgrajala v zdravstvenem domu

Prav tako so tolminske policiste včeraj popoldne obvestili o nedostojnem vedenju dveh oseb (38-letni moški in 23-letna ženska) v eni od zdravstvenih ustanov v Zgornjem Posočju. Po prihodu policistov na kraj sta omenjeni osebi kraj zapustili in se kmalu zatem ponovno vrnili. Policisti so ju pozvali, naj s kršitvijo prenehata, vendar tega nista upoštevala. Prav tako sta se nedostojno vedla do policistov. Ker s kršitvami nista prenehala, so policisti oba pridržala. Bila sta pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi.


Najbolj brano