V novi številki Primorskih novic

Prestižna Pristava Lepena z več objekti je po dolgotrajnem iskanju našla nove lastnike. Zakonca Silva in Milan Dolenc sta svoje podjetje Levant oziroma hotelsko vas prodala podjetju Besta Consulting s sedežem v Kopru v lasti Rusa iz Moskve Alexeya Shitova. Obljublja nadgradnjo ponudbe in se že povezuje z lokalnim okoljem. Če bodo sestavili osebje, bodo kompleks odprli sredi decembra.

Prestižna Pristava Lepena z več objekti je po  dolgotrajnem 
iskanju našla nove lastnike. Foto: Občina Bovec
Prestižna Pristava Lepena z več objekti je po dolgotrajnem iskanju našla nove lastnike. Foto: Občina Bovec

Jutri se začenjajo prva dela pri celoviti prenovi sob Grand hotela Bernardin

V Grand hotelu Bernardin je bil danes še vrvež gostov, jutri pa se v hotelu z enim najlepših pogledov na Piranski zaliv začenjajo priprave na prenovo. Gre za začetna dela v obsežni prenovi tega petzvezdičnega hotela, največji v zadnjih desetih letih. Izvajalci bodo imeli za prenovo na voljo zgolj tri mesece, stala pa bo 5,4 milijona evrov.

Luka poka po šivih, širiti pa se ne more

Ne samo zaseden kamionski terminal in kolone na vhodu v Luko, tudi na avtomobilskem terminalu znotraj pristanišča so od sredine oktobra razmere stežka obvladujejo. Glavni problem je pomanjkanje prostora. Teh težav ne bi bilo, če bi Luka lahko pridobila površine na ankaranski strani, a soglasje za to od države čakajo že dve leti in pol.

V prilogi Sobota smo med drugim zbrali tudi številne predloge, kam se lahko odpravite na enodnevni smučarski izlet.

Do konca vikenda bodo porušili stari Rdeči križ

V ponedeljek na Vojkovem nabrežju ne bo več sledu o stavbi, v kateri je do leta 2014 deloval Rdeči križ Koper. Podjetje Grafist, ki je lastnik objekta, ga je danes začelo rušiti, saj ima na tem območju drugačne načrte. Do konca prihodnjega leta namerava na tej lokaciji zgraditi medicinski center in stanovanja.

Občina je “ulovila” FMC; bo ulovila tudi 403.480 evrov?

Bo Občina Sežana s sporazumom s podjetjem FMC in hčerinskima družbama vendarle prišla do 403.480 evrov, ki jih je morala vrniti državi zaradi napak pri oddaji gradnje širokopasovnega omrežja? Ne brez tveganj, je na zadnji seji opozorila opozicija, vendar ni bila uspešna.

Senožejski ravs na sodišču

Ne eden ne drugi nista priznala krivde, na hodniku pred sodno dvorano pa se nista nič kaj lepo pogledala. Dva znana Senožejca se bosta morala kmalu zagovarjati, ker sta se sredi predlanskega poletja stepla. Sojenje se je iz Sežane preselilo v Koper in čeprav se ne marata, se bosta morala čez dober mesec skupaj zagovarjati.

Ajdovka Mojca Bernik je zgled, kako na našem planetu ustvariti čim manj odpadkov

Mojca Bernik iz Ajdovščine živi in deluje tako, da bi bil njen svet čistejši. Namesto plastičnih vrečk uporablja vrečke iz blaga, testenine in riž kupuje tam, kjer jih ne prodajajo v embalaži, raje zavije na tržnico kot v trgovino, po nakupih pa se odpravi le takrat, ko ji nečesa zmanjka.

Sedem mesecev z družino na jadrnici po Sredozemlju

Nataša Kolega iz Portoroža je z družino in psom sedem mesecev preživela na jadrnici v Sredozemskem morju. Veter jih je nesel preko Jadranskega, Jonskega, Egejskega in Tirenskega morja, od Istre do Kalabrije, od Dodekaneza do Korzike.


Najbolj brano