V 26. letu starosti je poginil kraljičin žrebec

Danes je poginil kraljičin lipicanski žrebec 085 Favory Canissa XXII, ki ga je 22. oktobra 2008 ob obisku Kobilarne Lipica simbolično prejela v dar britanska kraljica Elizabeta II.

22. oktobra 2008 so njegove fotografije obkrožile svet, saj je 
navdušil britansko kraljico Elizabeto II ob njenem obisku 
Kobilarne Lipica.  Foto: Leo Caharija
22. oktobra 2008 so njegove fotografije obkrožile svet, saj je navdušil britansko kraljico Elizabeto II ob njenem obisku Kobilarne Lipica.  Foto: Leo Caharija

LIPICA > Kraljičin žrebec je svoje najboljše tekmovalne rezultate dosegel med letoma 2006 in 2008. Leta 2006 je s svojim tedanjim jahačem Igorjem Mavrom med drugim nastopil na Svetovnih konjeniških igrah v nemškem Aachnu - enem največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu, so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Kraljica je prejela mogočnega lipicanca v dar le simbolično, zato je plemeniti beli žrebec ostal v Lipici, kjer je dal kar 29 žrebet. Zadnje njegovo žrebe se je rodilo 27. aprila letos, to je žrebička 835 Trompeta I.

085 Favory Canissa XXII je poginil danes okoli 11.45. Sekcijski izvid Nacionalnega veterinarskega inštituta Veterinarske fakultete bo v prihodnjih dneh pojasnil vzrok pogina, so še sporočili iz kobilarne.


Najbolj brano