Sneženje povzroča težave predvsem na primorski avtocesti

Današnje sneženje v prometu povzroča precejšnje težave na primorski avtocesti. Upočasnjen promet je med Uncem in Postojno v smeri Kopra, potovalni čas se podaljša za približno 20 minut. Zaradi močnega sneženja se sneg oprijema cestišča, vozite previdno. Zaradi prometne nesreče je promet oviran med razcepom Gabrk in cestninsko postajo Dane proti Italiji ter med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani. Tovorna vozila izločajo pred priključkom Vrhnika proti Kopru. Zastoj tovornih vozil je med Kozarjami in Brezovico proti Kopru.

Pogled voznika avtomobila, ujetega v koloni na primorski 
avtocesti Foto: Antiša Korljan
Pogled voznika avtomobila, ujetega v koloni na primorski avtocesti Foto: Antiša Korljan

LJUBLJANA, POSTOJNA, SENOŽEČE > Dopoldne sta se na primorski avtocesti zgodili dve prometni nesreči, tako da je bila avtocesta med Postojno in Razdrtim nekaj časa zaprta.

Zaradi snega je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan promet na cesti Col-Črni Vrh-Godovič. Prelaz Vršič je zaprt, medtem ko so na prelazih Jezersko in Ljubelj obvezne verige. Na ostalih prelazih zaradi snega na vozišču prometno informacijski center voznikom priporoča uporabo verig.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da se ponekod po Sloveniji sneg oprijema cestišč. Voznikom priporočajo previdno vožnjo in naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Ponekod so na cestah plužne in posipne skupine, ki upočasnjujejo promet.


Najbolj brano