V Kopru decembra več kot 100 dogodkov

V petek se v Kopru začenja sklop dogodkov, poimenovan Magični december. Uvod v pestro decembrsko dogajanje bo ob 17. uri na Titovem trgu, ko bodo odprli drsališče. Odprtje bo pospremil nastop Drsalnega kluba Kranj in pevke Branke Božič. Do 7. januarja se bo v mestu in podeželju zvrstilo več kot 100 dogodkov, sporočajo iz koprske občine.

Lanski decembrski utrinek Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lanski decembrski utrinek Foto: Tomaž Primožič/FPA

Po odprtju drsališča ob 19. uri sledi akustični koncert pevke Lee Sirk na Titovem trgu, ob 20. uri pa koncertu En Big band-a v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, medtem ko bo ob 22. uri ekipa Radia Capris poskrbela za še dodatno zabavo oziroma Disco na ledu, ki bo na sporedu še v petek, 8., 15. in 29. decembra.

Razgibano dogajanje na Titovem trgu se bo nadaljevalo v soboto z dopoldanskimi kreativnimi delavnicami in gledališko predstavo za otroke ter popoldanskim plesnim nastopom Dance Centra Fiona in večernim nastopom KUD Mandrač. V nedeljo dopoldne bo v Loparju prireditev Magični mesec december - mesec želja, Titov trg pa bo ob 19. uri gostil Koncert ob svetovnem dnevu zborovskega petja. Drsališče in spremljajoča gostinska ponudba bo v soboto obratovalo od 10. do 22. ure, v nedeljo pa od 10. do 20. ure. Podroben urnik in program Magičnega decembra je dostopen na www.magicnidecember.si.

Sicer pa med večjimi dogodki Magičnega decembra na koprski občini izpostavljajo Miklavžev sejem, ki bo med 6. in 10. decembrom, ter 6. decembra Miklavževanje z otroki, ki ga bo tudi letos popestril koncert pevskih zborov koprskih osnovnih šol, Magični pohod z lučkami 10. decembra, koncert Siddharte 16. decembra, Caprisov božični koncert z Gibonnijem 22. decembra, Prihod Božička in predbožični koncert Alye 23. decembra, Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Marezige 26. decembra, Zimsko oživelo ulico 27. decembra, Prednovoletni mega žur z Mambo Kingsi 29. decembra, Silvestrovanje za otroke s prihodom dedka Mraza in glasbenim nastopom BQL 30. decembra in 31. decembra tradicionalno prireditev S Koprom v novo leto 2018, na kateri bosta nastopili skupini Gedore in Žavbi bandom.


Najbolj brano