Med prehitevanjem tovornjaka ga je zaneslo

Dopoldne se je na avtocesti na odseku Ravbarkomanda-Unec zgodila manjša prometna nesreča, zaradi katere je prihajalo do zgostitve prometa. Nesrečo je povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, državljan ZDA, ki je vozil po levem prometnem pasu. Želel je prehiteti tovorno vozilo. Ker ni vozil po sredini voznega pasu in ker ni imel zimske opreme, ga je pričelo zanašati, trčil je v tovornjak. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Policiste so danes zjutraj obvestili o vlomu v gostinski lokal v bližnji okolici Solkana. Neznani storilec je vlomil skozi okno objekta in pregledal notranje prostore. Tam je našel in ukradel blagajniški minimum. Na objektu lokala je nastalo za približno tisoč evrov posredne materialne škode.

Vlomili skozi okno in ukradel zlatnino

Policiste so včeraj obvestili o vlomu skozi okno ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Vitovlje. Po prvih podatkih se je to zgodilo že pred nekaj tedni. Vlomilec je ukradel zlatnino in povzročil za približno 1750 evrov škode.

Iz vozila ukradel denarnico z vsebino

Včeraj so policiste obvestili, da je neznani storilec prejšnjega dne v Zaročišču blizu Kobarida ukradel denarnico iz parkiranega avtomobila.

Našli ukradeni kangoo

V Solkanu so danes zgodaj popoldne našli kangoo italijanskih registrskih številk, ki je bil pred dvema dnevoma oškodovancu iz sosednje Italije ukraden v Novi Gorici. Avtomobil so policisti vrnili lastnikom.

Voznik tovornjaka vozil pijan

Tolminski policisti so včeraj zvečer pri kontroli cestnega prometa na območju Slapa ob Idrijci ustavili 52–letnega voznika tovornega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je vozil pijan, imel je 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Mladeniča vozila brez vozniškega dovoljenja

Včeraj popoldne so policisti na območju Tolmina na glavni cesti ustavili 18–letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so mu zasegli, zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pozno zvečer pa so prometni policisti v naselju Imenje (Občina Brda) ustavili 18–letnega voznika neregistriranega motornega kolesa in ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Motor so zasegli, zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodbe le za vzorec

Danes okrog poldneva se je na cesti med Ajdovščino in Colom zgodila manjša prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika avtomobilov, stara 60 in 71 let. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

S kombijem po enosmerni cesti

Zjutraj je občanka prijavila, da kombi vozi po enosmerni cesti od Lipice proti Sežani. Policisti so identificirali 49-letnega voznika z Gorenjske. Zanj so na podlagi priče in voznikovega priznanja izvedli hitri postopek.

Spletno uredništvo


Najbolj brano