Istrabenz pred plačilom prve tranše

Skupina Istrabenz je v prvih devetih mesecih ustvarila več prihodkov kot v enakem obdobju lani, čistega dobička pa je bilo manj. Že kmalu bo Istrabenz pred novim mejnikom, saj mora do konca leta bankam upnicam poravnati prvo tranšo obveznosti.

 Istrabenz Turizem, ki ima šest hotelov v Portorožu,  je  še edina 
hčerinska družba Istrabenza.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Istrabenz Turizem, ki ima šest hotelov v Portorožu, je še edina hčerinska družba Istrabenza.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Istrabenz je leta 2010 začel izvajati načrt finančnega prestrukturiranja, ki je bil potrjen v sklopu postopka prisilne poravnave. Koprski holding in vse banke upnice so konec februarja 2013 podpisale aneks k dodatni pogodbi o reprogramu finančnih obveznosti, po katerem so se vse obveznosti do bank upnic razdelile na dva dela: prvo tranšo, ki znaša 92,9 milijona evrov, naj bi Istrabenz poplačal do konca letošnjega leta, drugo, ki zajema preostanek dolga, pa do konca leta 2022.

Finančni dolg holdinga je konec septembra znašal 117,2 milijona evrov.

Skupina Istrabenz je sicer v prvih devetih mesecih ustvarila 23,9 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je z 1,6 milijona evrov v lanskem obdobju upadel na vsega 424.000 evrov.

Družba Istrabenz Turizem - to je še edina hčerinska družba v družini Istrabenz - je ustvarila 23,8 milijona evrov prihodkov, kar je za 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček pa je bil nižji za 16 odstotkov in je znašal 2,4 milijona evrov.

Matična holdinška družba Istrabenz je v devetih mesecih zabeležila približno 130.000 evrov prihodkov in približno dva milijona evrov čiste izgube, od tega se 1,3 milijona evrov nanaša na izid iz financiranja. Kapital družbe Istrabenz je bil konec septembra negativen v višini 85,8 milijona evrov.


Najbolj brano