Katinara z najsodobnejšim operacijskim mikroskopom za mikrokirurgijo

Klinični oddelek plastične kirurgije katinarske bolnišnice je bogatejši za najsodobnejši operacijski mikroskop modela Zeiss OPMI Pentero 800 za nevrokirurške rekonstrukcije poškodb.

Najsodobnejši operacijski mikroskop bo v pomoč predvsem 
pri zdravljenju onkoloških in travmatoloških pacientov.
Najsodobnejši operacijski mikroskop bo v pomoč predvsem pri zdravljenju onkoloških in travmatoloških pacientov. 

TRST > Kot poroča Primorski dnevnik, bo dragocena visokotehnološka pridobitev pridobitev v pomoč predvsem pri zdravljenju onkoloških in travmatoloških pacientov, hkrati pa bo koristna tudi na raziskovalnem in pedagoškem področju. Integriranemu zdravstveno-univerzitetnemu podjetju AsuiTs ga je poklonila v dar Fundacija CRTrieste. Podobno napravo imajo tudi v ljubljanskem kliničnem centru, vendar brez dodatkov, ki ogočajo raziskovalno delo.

Predstojnik oddelka za plastično kirurgijo katinarske bolnišnice kirurg Zoran Marij Arnežje ob včerajšnji predstavitvi dejal, da jim bo pridobitev “omogočila zlasti razvoj na limfatičnih žilah, kar je pomembno za zdravljenje oteklin udov ali limfedema, se pravi poškodb, ki se zdravijo tako, da se male limfatične žilice, ki so zablokirane ali jih sploh ni, med seboj povežejo”.


Najbolj brano