Skupščina Luke bo verjetno preklicana

Delničarji Luke se verjetno ne bodo sestali na skupščini 14. decembra. Ta bo verjetno preklicana, saj naj bi bil sklic objavljen prepozno. O novem sklicu skupščine bodo nadzorniki odločali na seji, ki bo v petek.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Nadzorni svet Luke je skupščino sklical pred tednom dni. Načrtoval jo je za 14. december. Toda na portalu Agencija za javne evidence je bil sklic objavljen 14. novembra, kar pomeni, da med objavo sklica in skupščino ne bo minilo zakonsko določenih 30 dni. Pravna mnenja o tem si sicer niso edina, a bržkone si nihče ne želi izpeljati skupščine, pri tem pa tvegati morebitne zaplete. “Razprava o tem bo na nadzornem svetu v petek,” je odgovoril predsednik nadzornega sveta Luke Rado Antolovič, ko smo ga spraševali o preklicu oziroma o novem sklicu skupščine.

Po vsej verjetnosti bodo v Luki v petek sklicali skupščino z novim datumom, a podobno vsebino: delničarji bodo potrdili novega revizorja in obravnavali poročilo o modelu poslovanja z izvajalci pristaniških storitev. Prvi datum, ko bi lahko na novo sklicali skupščino, bi bil v zadnjem tednu leta.

SR


Najbolj brano