Svetini še en mandat?

Kot kaže, bo Magdalena Svetina Terčon, ki je zadnjih pet let vodila Kosovelovo knjižnico Sežana, to funkcijo opravljala še naprej. Na razpisu za nov mandat je bila edina prijavljena, svet zavoda jo je potrdil, sedaj čaka še na zeleno luč občin ustanoviteljic.

 Magdalena Svetina Terčon
Magdalena Svetina Terčon 

SEŽANA > Svet zavoda je za direktorico Kosovelove knjižnice za nov mandat predlagal Magdaleno Svetina Terčon iz Štorij, ki je to ustanovo vodila zadnjih pet let. Predlog sveta bodo obravnavali še občinski sveti štirih občin ustanoviteljic (Sežane, Komna, Divače in Hrpelje-Kozine), med njimi bodo na sredini seji prvi dajali mnenje o predlogu sveta knjižnice komenski svetniki, sežanski svetniki pa bodo, najverjetneje 30. novembra, dajali soglasje.

Predsednica sveta knjižnice Ivica Podgoršek pojasnjuje, da se je na javni razpis prijavila le ena kandidatka, to je bila Svetina Terčonova. Na osnovi razgovora in njenega programa dela knjižnice so jo člani sveta podprli. Na vprašanje, kako komentira slabo zanimanje za vodenje sežanske knjižnice, Podgorškova odgovarja: “Tudi jaz sem se čudila, kako to, da za to delovno mesto ni bilo zanimanja. Pogojev namreč nismo zaostrovali.”

Svetina Terčon pojasnjuje, da se je spet prijavila, ker želi nadaljevati z začrtano potjo in s pomočjo izkušenj, ki si jih je nabrala v tem mandatu, uresničiti nadgrajen program dela, ki si ga je zastavila.


Najbolj brano