Z lahko zmago na vrh

Sredina osrednja tekma 6. kroga druge divizije lige ABA v koprski dvorani Bonfika se je končala kar nepričakovano. Ne toliko rezultatsko kot glede na dinamiko tekme, saj je bilo moč pričakovati vse kaj drugega kot tako veliko razliko med tekmecema.

Košarkarji Primorske so prevladovali pod košema - Marijan 
Čakarun (v skoku) je ob 15 točkah zbral še enako število 
skokov.  Foto: KK Primorska
Košarkarji Primorske so prevladovali pod košema - Marijan Čakarun (v skoku) je ob 15 točkah zbral še enako število skokov.  Foto: KK Primorska

KOPER > V Bonifiki sta se pomerili vodilni ekipi druge divizije lige ABA 2, ki sta imeli po petih krogih po štiri zmage in en poraz. Po tekmi je na vrhu lige Vršac nadomestila Primorska, ki je slavila bistveno laže od pričakovanj. Na tekmi so gostitelji vodili od začetka do konca. Košarkarji primorskega prvoligaša so odlično vstopili v tekmo in si na krilih Mirka Mulalića, ki je v uvodnih desetih minutah dosegel enajst točk, priigrali naskok desetih točk (25:15). Z enako igro so nadaljevali, predvsem pa so odlično odigrali v obrambi in sredi tretje četrtine prednost dvignili že na 15 točk (48:33). Po peti trojki Mulalića je semafor kazal že 62:40 za Primorsko in pri 22 točkah prednosti je na koncu tudi ostalo. Gostitelji so popolnoma prevladali pod obročema, saj so zbrali kar 48 skokov, Vršac pa kar 16 manj.

“Čestitke fantom za zasluženo zmago. Vse srečanje smo nadzorovali potek igre na igrišču, ekipa je bila osredotočena, zmaga pa je zelo pomembna v boju za vrh lestvice druge divizije lige ABA. Znamo in moramo igrati tudi bolje,” pravi domači trener Jurica Golemac.

Sixt Primorska : Vršac 77:55

Dvorana Bonifika, gledalcev 500, sodniki Hordov, Peić (oba Hrvaška), Savović (Črna gora); četrtine - 13:14, 19:11, 20:15, 25:15.

Sixt Primorska: Ferme 19, Čakarun 15 (6:5, 15 skokov), Joksimović 6 (2:0), Mulalić 18 (2:1, 7 skokov), Kosi 3 (2:1), Zupan 6, Hodžić 6, Vujasinović, Baldassi, King 4, Morina, Glas. Trener: Jurica Golemac.

KK Vršac, najboljši igralci: Ostojić 12 (5 skokov), Mitrović 11, Kutlešić 9.

RM

Ženske prepričljivo

CELJE > Ženska košarska reprezentanca je v prvem delu kvalifikacij za prihodnje EP iztržila dve prepričljivi zmagi. V Celju je v sredo zvečer premagala Finsko s 97:57. Začetna peterka je hitro naredila dvomestno razliko, tudi ostale slovenske reprezentantke pa so v nadaljevanju z agresivno obrambo skokovito povečevale razkorak med ekipama. Najboljša igralka je bila znova Eva Lisec, ki ji je ena ukradena žoga zmanjkala do njenega prvega trojnega dvojčka v karieri - 13 skokov, 12 točk, 9 ukradenih žog. 18 točk je dosegla Annamaria Prezelj, 12 jih je dodala Rebeka Abramović. Na parketu so se zvrstile vse igralke in se tudi vse vpisale med strelke. Tudi Primorki Tina Trebec (4) in Tina Jakovina (2).


Najbolj brano