Nastala je le gmotna škoda

Nesreče, ki so se zgodile v zadnjih dneh na primorskih cestah, so se na srečo končale brez hujših posledic.

V Kopru je voznik avta izsilil prednost motoristu. Foto: Danijel Cek
V Kopru je voznik avta izsilil prednost motoristu. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > V četrtek se je 63-letna voznica avtomobila, ki je pripeljala s stranske ceste v Prvačini, neprevidno vključila v promet in trčila v avto 26-letnega voznika, ki je vozil po prednostni cesti iz Dornberka proti Dombravi. Poškodoval se ni nihče, voznica pa si je prislužila plačilni nalog.

V Kopru je 50-letni domačin v četrtek nekaj pred 14. uro z avtomobilom zavijal levo pri sodišču, pri tem pa izsilil prednost 38-letnemu Koprčanu z motorjem. Vozili sta trčili, poškodovanih ni bilo, so pa motoristu zasegli motor, ker nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Vozniku avta so izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti in poteka veljavnosti prometnega dovoljenja.

V četrtek nekaj pred 10. uro se je 55-letni voznik tovornjaka s priklopnikom z bencinskega servisa na Vojkovi cesti v Novi Gorici vključeval v promet na glavno cesto. Istočasno je to nameraval storiti tudi 41-letni Italijan z avtom, ki je tovornjak prehitel po desni strani in obtičal v t.i. mrtvem kotu, tako da ga voznik tovornjaka ni videl. Ko je zapeljal na glavno cesto, je s priklopnikom oplazil avto, pri čemer je nastala gmotna škoda. Policisti so Italijanu izdali plačilni nalog.

Pri Strunjanu pa je 45-letni voznik iz Portoroža s kombijem trčil v zid. Pri tem je poškodoval sprednjo desno gumo, a je kljub temu peljal naprej, dokler je šlo. Ko ni šlo več, so prišli policisti in mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma nekaj več kot 1,6 promila. Prislužil si je obdolžilni predlog.


Najbolj brano