Na rojstnodnevni torti zdaj še češnja

Spremembe so motor razvoja, pravijo, in temu načelu že od nekdaj sledimo tudi Primorske novice, tako v časopisni kot v spletni izdaji. Slednja je danes zaživela v novi preobleki in bralcem ponuja povsem novo uporabniško doživetje.

Spletna stran Primorskih novic tudi v novi podobi ostaja 
prilagodljiva za branje na pametnih napravah.
Spletna stran Primorskih novic tudi v novi podobi ostaja prilagodljiva za branje na pametnih napravah. 

PRIMORSKA > Jubilejno leto, v katerem Primorske novice praznujejo svojo 70-letnico, smo začeli z grafično prenovo priloge Sobota. Pomlad je prinesla novo izdajo 7. val Intervjuji, v kateri smo bralcem po vsej Sloveniji ponudili v branje 14 intervjujev s sogovorniki z najrazličnejših področij. Pod naslovom 70 let Nove Gorice smo se v nizu vsakodnevnih objav in v posebni časopisni izdaji ozrli k dogodkom, ustanovam in ljudem, ki so zaznamovali razvoj severnoprimorske prestolnice. Svečke na rojstnodnevni torti smo upihnili v treh primorskih hramih kulture, v družbi bralk in bralcev. Pred tednom dni smo med bralce poslali še bogato jubilejno izdajo Primorskih novic, ki bo na prodajnih mestih na voljo do konca novembra. Danes pa je jubilejni preboj dobil svoj odraz tudi na spletnem mestu Primorskih novic.

“S prenovo spletne strani smo želeli predvsem izboljšati uporabniško izkušnjo naših bralcev. V zadnjih dveh letih smo veliko delali na zalednem sistemu, ki nam omogoča vpogled v bralne navade na spletu. Poslušali smo naše bralce in na podlagi opravljenih analiz prenovili spletno stran, ki je plod internega razvoja,” je pojasnil direktor Primorskih novic Rok Hladnik.

Spletna stran primorske.si je od danes na voljo v lepši in sodobnejši podobi, polni svežine. Tako kot doslej se tudi v novi podobi prilagaja formatu vseh pametnih naprav in tako zagotavlja bralcu prijazno izkušnjo. Novosti pa s tem še ni konec. “V prihodnjih tednih bomo prenovili tudi sistem naročanja in kot možnost uvedli SMS-plačilo. V prihodnje lahko pričakujemo še vsebinske spremembe, ki bodo obogatile tako časopis kot spletno izdajo, slednjo predvsem z več multimedijskimi vsebinami. Bralci naših edicij lahko pričakujejo še več digitalnih produktov, saj želimo vsebine vseh tiskovin ustrezno ponuditi tudi na spletu,” je še napovedal direktor.


Najbolj brano