Sto novih upov

Kolesarsko društvo Sloga 1902 iz Idrije je uspešno sklenilo že deseto sezono otroškega kolesarskega izziva. Na preizkušnjah za tekmovalne začetnike se je pomerilo 111 kolesarjev. Nekateri bodo sezono podaljšali s ciklokrosom.

Na idrijskem otroškem kolesarskem izzivu je tekmovalo 111 otrok.  Foto: Mitja Novak
Na idrijskem otroškem kolesarskem izzivu je tekmovalo 111 otrok.  Foto: Mitja Novak

IDRIJA > Letos se je z udeležbami na različnih otroških kolesarskih dogodkih (med njimi so bile štiri tekme), ki jih je organiziralo KD Sloga 1902, s kolesarskim športom spoznavalo 111 predšolskih in šolskih otrok. Na zaključni prireditvi v idrijskem športnem parku so vsi udeleženci prejeli različna odličja in pokale, pa tudi nagradno žrebanje ni manjkalo. Glavno nagrado - kolo - je prispeval kolesarski center domačega olimpijca Valterja Bonče, šla pa je v roke Luke Pelhana.

Podpredsednik kluba in koordinator otroškega kolesarskega izziva Mitja Novak je uspešnost desete sezone ocenil takole: “S skupnim številom udeležencev smo zadovoljni, manjkajo pa tisti od petega do devetega razreda osnovne šole. Veliko kolesarjev nam v tej starosti vzamejo igre z žogo. Letos je to zaradi evropskega prvenstva veljalo predvsem za košarko. Sicer pa si iz akcije obetamo dober priliv v klubske selekcije mlajših dečkov in deklic.”

Zmagovalci kategorij, U-4: Zala Bajt in Liam Logar; U-6: Anika Zabukovec in Luka Laharnar; U-8: Mija Štrukelj in Janez Zabukovec, U-10: Gaja Šubic Jurjavčič in Tadej Zelenc; U-12: Hana Leskovec in Samuel Mrak; U-14: Vid Berložnik in Nuša Moroz; U-15: Alen Obid.

Sloga je prav na področju dela z otroškimi kategorijami najmočnejši primorski kolesarski klub. Ta čas trenira 30 otrok. Marcel Skok se je uvrstil v reprezentanco za neuradno EP dečkov v Berlinu, v slovenski vrh med vrstniki pa sodita Nace Gnezda in Nuša Moroz.

Za nekatere pa sezone še ne bo konec, saj bo MTB klub v Črnem Vrhu nad Idrijo 2. novembra priredil ciklokros. Večina najmlajših kolesarjev bo idrijsko zimo prebila v telovadnicah, spomladi pa bo šla spet na ceste - tudi v upanju, da bo med vožnjami po Idriji opazila začetek gradnje pump track proge v športnem parku Mejca, ki jo občinski možje že nekaj časa obljubljajo.IM


Najbolj brano