Izpostavljamo: canon powershot G1X mark III in sony alpha 7R III

Med jesenskimi novostmi fotografskih družb izpostavljamo: Canonov powershot G1X mark III in Sonyjev alpha 7R III. Tri je, kot kaže, dobro število.

Naslednik  serije G je zanimiv predvsem zaradi OLED elektronskega iskala in zaščite pred zunanjimi vplivi.
Naslednik serije G je zanimiv predvsem zaradi OLED elektronskega iskala in zaščite pred zunanjimi vplivi.  

Družba Canon je predstavila zmogljiv kompaktni aparat powershot G1X mark III. Naslednik uspešne serije G je zanimiv predvsem zaradi OLED elektronskega iskala, ki ga ponuja kamera, ter zaradi njegove zaščite pred zunanjimi vplivi, kot sta prah in dež. Odlikujejo ga tipalo s 24 milijonov slikovnih točk, hitri dual pixel način ostrenja ter zaporedno fotografiranje sedmih posnetkov na sekundo, vse to skozi objektiv goriščne razdalje 24 - 72 mm.

Dimenzije novinca so zanimive za popotnike in za tiste, ki se fotoaparatu ne odrečejo v kakršnih koli vremenskih razmerah, v rokah pa želijo imeti občutek pravega aparata. Čeprav so njegovi daljni predhodniki iz serij G15 in G16 imeli veliko končnih uporabnikov, temu modelu, kot se reče, trda prede, saj naj bi se njegova cena ob prihodu na police trgovin vrtela okrog 1200 evrov. Kar pa je veliko v primerjavi s tem, kar danes ponuja trg digitalnih kamer.

Pred nekaj dnevi je tudi družba Sony predstavila nov dosežek njihovih brezzrcalnih aparatov. Alpha 7R III je v primerjavi s predhodnikom 7R II nadgrajen s skoraj dvojno količino zajema slikovnih točk. Njegovo tipalo zajema kar 42 milijonov slikovnih točk, omogoča snemanje v ločljivosti UHD s hitrostjo 30 sličic na sekundo ter fotografiranje desetih zaporednih fotografij na sekundo v polni ločljivosti.

Številne izboljšave so predvsem na področju ostrenja slike, omeniti pa gre tudi izboljšavo tipala z občutljivostjo ISO do 102.400! Seveda, temu primerna naj bi bila tudi cena, ki jo boste pod to trojko prebrali na prodajni polici konec leta - približno 3500 evrov.LEO CAHARIJA


Najbolj brano