Za popoldansko malico z Lovčenom

Regionalno košarkarsko tekmovanje, ki ga poznamo predvsem pod imenom Jadranska liga, je nastalo leta 2001, od te sezone pa je dobilo tudi svojo drugo ligo oziroma divizijo, v kateri igra tudi koprski klub.

Moštvo Primorske med minuto odmora. Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA
Moštvo Primorske med minuto odmora. Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA

KOPER > Sixt Primorska je pred sezono prevetrila ekipo in se močno okrepila. Kot so pokazale prve tekme, je ekipa konkurenčna, vendar pa je tekmovanje v dveh ali treh tekmovanjih (če štejemo še domači pokal) tudi dvorezen meč.

Koprska ekipa se je v drugo divizijo lige Aba, v kateri je 12 klubov iz držav s področja bivše Jugoslavije, prebila skozi dodatne kvalifikacije, skupaj s srbskim Vršcem. Druga dva slovenska predstavnika, Rogaška in Krka, sta bila v ligo že neposredno uvrščena. A po uvodnih krogih v tekmovanju je zanimiv pogled na vrh lestvice. Po treh krogih tekmovanja sta med prvimi tremi v drugi diviziji oba kluba, ki sta se v tekmovanje morala prebiti iz kvalifikacij - Vršac je prvi in edini neporažen, medtem ko je Primorska tretja z dvema zmagama in porazom. Sobotna tekma z Lovčenom bo druga tekma v domači dvorani v tem tekmovanju za Primorsko. Pred dvema tednoma so domači tigri (tak je simbol kluba) premagali Borac iz Čačka, sicer pa košarkarji koprskega moštva blestijo tudi v domačem državnem prvenstvu, kjer vodijo. Danes zvečer jih čaka derbi z Olimpijo v Ljubljani.

Tekma 4. kroga lige Aba s črnogorskim Lovčenom bo v zgodnjem terminu - v soboto ob 15. uri. Klub ponuja nakup vstopnic na spletni strani. Do 14. leta starosti je vstopnica brezplačna, dijaki, študenti in upokojenci bodo zanje odšteli 6, družinski sektor je po 7 evrov, odrasli 8 evrov, medtem ko je VIP vstopnica po 30 evrov na tekmo. RM


Najbolj brano