Intereuropine nadzornike odslej vodi Vojko Čok

Nadzorni svet Intereurope je dobil novega predsednika. Vodil ga bo Vojko Čok, ki se je kot novi nadzornik prejšnji teden prvič udeležil seje prenovljenega nadzornega sveta. Ta bo že novembra doživel nove spremembe, saj se tedaj poslavljata dosedanja delavska nadzornika.

Vojko Čok
Vojko Čok 

KOPER > Po imenovanju novih nadzornikov na julijski skupščini se je nadzorni svet Intereurope prvič sestal v novi zasedbi. Tri dosedanje nadzornike, Klemna Boštjančiča, Mira Medveška in Mašo Čertalič, so zamenjali Vojko Čok, Matija Vojsk in Rok Rape;v nadzornem svetu sedijo še Jure Fišer in dva predstavnika zaposlenih - Nevija Pečar in Ljubo Kobale.

Po izteku mandata prejšnjemu predsedniku nadzornega sveta Klemnu Boštjančiču je vodenje nadzornega sveta v vmesnem času prevzel Fišer, a na zadnji seji so nadzorniki izbrali novega predsednika, Vojka Čoka.

Že prihodnji mesec, ko se bo znova sestal nadzorni svet, bo zasedba že drugačna. Dosednjima delavskima nadzornikoma, Neviji Pečar in Ljubu Kobaletu, se namreč izteka mandat. Svet delavcev bo o novih delavskih predstavnikih v nadzornem svetu odločal 8. novembra. Imen kandidatov za zdaj ne razkrivajo, a Pečarjeve, ki je Intereuropo nadzirala tri mandate, ni med njimi. “Nisem kandidirala, ne. Počasi se bliža čas za mojo upokojitev, pa tudi sicer je prav, da po 12 letih v nadzornem svetu to vlogo prepustim mlajšim,” pravi Pečarjeva. SR


Najbolj brano