Taja Čajko pokazala največ

Članica ajdovskega Mlinotesta Čaja Tajko je na derbiju z Jadranom pokazala največ. V ključnih trenutkih je dosegla šest golov, ob tem pa je z višino in močjo na črti gospodarila tudi v obrambi.

Taja Čajko Foto: Igor Mušič
Taja Čajko Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Taja Čajko se je rokometa naučila v Radečah, a je po svojem resnem rokometnem stažu predvsem Primorka. V Piran je prišla pred sedmimi leti, nato pa se je z vmesno postajo na Škofijah preselila v Ajdovščino. Trenutno je pri 24 letih najbolj izkušena članica Mlinotesta, za katerega se bori že peto sezono.

> Vajeni smo vas kot borke v obrambi na črti, tokrat pa ste se tudi kot strelka zelo izkazali. Kako ste prišli do takšne učinkovitosti?

“Po dolgem obdobju smole sem se otresla težav. Nazadnje me je spomladi ustavila poškodba zapestja. Sedaj sem se dokončno vrnila. Bolečin in strahu ni več. Igram na vso moč tako v obrambi kot v napadu. Želim si, da bi tako šlo naprej. Kot najstarejša čutim posebno odgovornost, da pomagam ekipi maksimalno. Moram pa dodati, da so s podajami k moji predstavi veliko prispevale dobre soigralke.”

> V uvodni tretjini prvega polčasa ste imeli kar nekaj težav z Jadranom. Kakšen je bil dogovor, ki je prinesel rezultatski preobrat?

“Na začetku smo bile premalo zbrane, potem pa smo si rekle, da moramo v obrambi bolje sodelovati. Spremenile smo tudi postavitev in pripravile še nekaj različnih kombinacij, s katerimi smo presenetile tekmice. Dobro je delovala zamenjava vratarke z igralko v polju, s katero smo si v času izključitev olajšale delo v napadu. Po prvi seriji naših golov, tudi z igralko manj, smo se sprostile.”

> Sedaj še precej zaostajate za klubskim ciljem, za bojem za drugo mesto. Ali je dosegljiv?

“Je, a bo težko. Treba bo tudi koga presenetiti. Se pa z dekleti dobro ujemamo. Tudi mlajše hitro napredujejo in nam že zelo pomagajo. Strokovni štab je odličen. Verjamem, da bomo s trdim delom naredili, kar si želimo, vendar bo treba razmišljati o vsaki tekmi posebej. Naslednja bo že v sredo, ko nas v pokalu čaka Ljubljana, ki bo precej zahtevnejši tekmec kot Jadran.”

IM

sliki:

Taja Čajko - igralka derbija, portret

Taja Čajko (15) se je izkazala tako v napadu kot v obrambi.


Najbolj brano