Končno bo spregovoril napadeni Trampuž

Konec tedna bo najverjetneje znano, kaj natančno se je pred slabim letom dogajalo na domu Matjaža Trampuža v Kostanjevici na Krasu, ko naj bi ga napadla in oropala dva moška. Trampuža bo sodišče namreč zaslišalo prek videokonference, saj je že nekaj časa v italijanskem zaporu. Enemu od napadalcev, Stefanu Đ., na novogoriškem sodišču sodijo že od maja.

Matjaž Trampuž Foto: Danijel Cek
Matjaž Trampuž Foto: Danijel Cek

NOVA GORICA >Na novogoriškem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje 28-letnemu Stefanu Đ. iz Srbije, ki mu tožilstvo očita, da je z neznanim pajdašem 1. novembra lani napadel in oropal Matjaža Trampuža, poleg tega pa je decembra v hotelski sobi hranil še 333 gramov heroina in kokaina.

“Če me ne bi bilo zraven, bi ga verjetno ubila. Menim, da je obtoženi z namenom pripeljal tega moškega, da pretepe Matjaža,” je med drugim na septembrski obravnavi dejala Trampuževa punca. Zoper drugega napadalca je vložila kazensko ovadbo zaradi groženj, saj naj bi ji celo ponujal denar, da bi spremenila svoje pričanje v tej zadevi. Tožilstvo bo za drugega Trampuževega napadalca predlagalo uvedbo kazenskega postopka, sodišče pa ga bo vodilo posebej.

Matjaža Trampuža so avgusta aretirali v Tržiču v Italiji. Zaporno kazen zaradi grehov iz preteklosti je najprej prestajal v zaporu v Gorici, nato pa so ga premestili v Trst, kjer naj bi ga prek videokonference glede lanskega napada zaslišali v tem tednu.

Novogoriško okrožno sodišče je Trampuža na glavno obravnavo vabilo že od začetka sojenja, saj je njegovo pričanje v tej zadevi ključno. Stefanu Đ. tožilstvo očita, da je z neznanim pajdašem novembra lani napadel in oropal Trampuža ter ga oškodoval za 7000 evrov. Sodišče bi od Trampuža rado izvedelo, kaj se je 1. novembra lani dogajalo v hiši v Kostanjevici na Krasu in zakaj je do napada prišlo. Novogoriški policisti so Srba sredi decembra lani našli na podlagi iskanja v informacijskem sistemu policije.

Takrat je živel v enem od hotelov v okolici Nove Gorice. Ko so ga policisti prijeli, so v potovalki v hotelski sobi našli še prepovedano drogo. Poleg 33 gramov kokaina je imel še 300 gramov heroina. Obtoženi je zatrdil, da Trampuža ni ne pretepal ne oropal. AC


Najbolj brano