Brez upanja v domačem mlinu

Peti krog prve rokometne lige za ženske je prinesel prvi primorski derbi med Mlinotestom in RK Jadran Bluemarine iz Hrpelj. Gostje so zdržale osem minut, po tem pa so do konca tekme zaostale za 16 golov.

Večkrat viden prizor na tekmi: ajdovske rokometašice (v 
rdečih dresih) so se zlahka izmuznile gostujoči obrambi Foto: Primož Brecelj
Večkrat viden prizor na tekmi: ajdovske rokometašice (v rdečih dresih) so se zlahka izmuznile gostujoči obrambi Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Kljub veliki želji Hrpeljk, da bi izstopile iz tričlanskega kluba nič na prvenstveni lestvici, presenečenja v Ajdovščini niso mogle pripraviti. Mlinotest se je z novimi točkami prebil v sredino lestvice. Prvih osem minut derbija je bilo zanimivih. Pobudo so imele Ajdovke, a je Jadran z goli Suzane Poplašen in Tine Bajić ves čas držal korak z njimi. V nadaljevanju je prišel do izraza večji izbor izkušenih igralk v ajdovskih vrstah. Visoki in močni Taja Čajko in Sladjana Perazić sta bili za gostje neustavljivi, mrežo pa sta zanesljivo tresli tudi Mirjeta Bytyqi in Manca Jurič. Odpor Hrpeljk je bil praktično strt v zadnjih šestih minutah prvega polčasa, ko so njihove žoge v napadu končale v bloku ali v rokah vratarke Anje Bratina, ki je do polčasa zbrala sedem obramb. Sledili so protinapadi Ajdovk, ki so dosegle štiri gole zapored.

V drugem polčasu je v mestu burje večino časa potekal enosmerni promet proti vratom Jadrana, ki je za prvi gol v drugem delu potreboval štiri minute. Dotlej se je pri Mlinotestu že razigrala tudi mlada Urša Zelnik, trener Aleksander Lapajne pa je počasi pošiljal iz igre nosilke in vključeval mlade rezervistke. Številne menjave, na katere Jadranov trener Igor Poklar zaradi kratke klopi ni imel odgovora, niso spremenile razmerja moči na igrišču. Nuša Fegic, Saša Čermelj, Zala Batagelj, Petra Sanabor in Staša Brecelj so kot sveže moči ohranile čvrstost v obrambi, v vratih pa je drugi polčas s štirimi obrambami pošteno odigrala Milena Petković. Številne ubranjene in prestrežene žoge so končale v mreži gostij, ki so v 38. minuti še zadnjič uspele zaostanek zmanjšati na deset golov.

Mlinotest : Jadran Bluemarine 34:18 (16:8)

Dvorana Police, gledalcev 200, sodnika Burič in Lovrič.

Mlinotest: Bratina, Petković, Čermelj 3, Svetik 1, Brecelj 2, Jurič 4, Fegic 1, Batagelj 2, Čajko 6, Pipan 1, Sanabor 2, Zrimšek 1, Bytyqi 2, Zelnik 4, Perazić 5, Pejović. Trener : Aleksander Lapajne.

Jadran Bluemarine: Grmšek, Klobas, Bajić 3, Kovačević 1, Bubnič, Malec 2, S. Poplašen 3, Kitanovski 1, Maslo 2, Maglica 3, Šiškovič 2, A. Poplašen 1. Trener: Igor Poklar.

7-m: Mlinotest 5:3, Jadran Bluemarine 2:2; izključitve: Mlinotest 10 minut, Jadran Bluemarine 6. minut.

“Te tekme sem se kar bal, ker ob objektivni razliki v kakovosti med ekipama lahko hitro pride do podcenjevanja. Na srečo nam je Jadran takoj odgovoril z goli in v trenutku je postalo jasno, da bo treba igrati na vso moč. Dekleta so nato zavzeto in zbrano odigrala celo tekmo. Veseli me, da so pokazala raven, ki jo vidim na treningu, ko ekipa s klopi že zelo dobro odgovarja prvi postavi in so izidi tesni. Vsaka igralka, ki je vstopila, je opravila, kar je morala. V obrambi praktično ni več kakovostnih razlik med našimi rokometašicami,” je po tekmi povedal domači trener Aleksander Lapajne.

Jadranov trener Igor Poklar je stvarno ocenil aktualni trenutek svoje ekipe: “Razlika v kakovosti med ekipama je bila prevelika za presenečenje. Manjkalo nam je agresivnosti in hitrosti. Nismo se še navadili razlike v moči igralk in v sodniškem kriteriju med prvo B ligo, kjer smo igrali lani, in elito, kjer smo letos. Preveč smo se osredotočali na preprečevanje strela tekmic, premalo pa smo jih ovirali pri podajah, kar je na drugi strani odlično delala ajdovska ekipa. Tu je nastala največja razlika - posledično tudi v številu zadetkov..”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano