Mrakova in Macarolova po šestih regatah ostali deseti

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po šestih regatah ostali na skupnem 10. mestu (39 točk). Edino zmago v posameznih plovih sta zabeležili prav v šesti regati. Še naprej vodita Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (11).

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta 
na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po 
šestih regatah ostali na skupnem 10. mestu (39 točk). Foto: Stanko Gruden
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po šestih regatah ostali na skupnem 10. mestu (39 točk). Foto: Stanko Gruden

TOKIO > Edini slovenski predstavnici na tekmovanju sta v uvodnih treh regata zasedli 14., deveto in osmo mesto, v naslednjih treh plovih pa sta bili 11., 10. in prvi.

"Danes smo ponovno dve uri čakali na obali. Kasneje nam je uspelo opraviti tri plove po lahkem vetru. Nastavitve na jadrnici sva spremenili in zadnjo regato le boljše odvozili in jo končali na prvem mestu. Ostale regate pa so bile popolna muka, slaba hitrost, taktika nama ni šla kot bi želeli ... Zadnjo regato sva več tvegali in se nama je to poplačalo. Jutri nas čakajo se zadnji trije plovi pred regato za medalje. Dali bova vse od sebe, ne glede na splošno slabo počutje, odkar sva prispeli na Japonsko," sta sporočili slovenski jadralki.

STA


Najbolj brano