Postavili bodo tudi plinovod

Če se ne bo zalomilo, bodo v drugi polovici novembra začeli obnavljati del Vrtojbenske ceste v Šempetru med železniškim prehodom in krožiščem pri Sparu. Obnovili bodo vodovod, kanalizacijo, pločnike, postavili plinovod in kolesarsko stezo. Del proti pošti bo prišel na vrsto prihodnje leto.

V kratkem se bodo lotili temeljite obnove Vrtojbenske ulice od 
železniškega prehoda proti krožišču pri Sparu, prihodnje leto 
naj bi jo nadaljevali proti pošti.  Foto: Leo Caharija
V kratkem se bodo lotili temeljite obnove Vrtojbenske ulice od železniškega prehoda proti krožišču pri Sparu, prihodnje leto naj bi jo nadaljevali proti pošti.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Vrtojbenska cesta je že dolgo na seznamu za obnovo, saj je treba tam urediti komunalno infrastrukturo, predvideli so plinovod, pa tudi kolesarske steze tam še ni. V kratkem se bodo tega lotili.

Novembra od proge do Spara

Če je bila še pred časom dilema, ali naj najprej začnejo obnavljati del med pošto in železniškim prehodom, kjer je cesta precej razdrapana, je zdaj ni več. “Preplastitev ceste je sicer bolj nujna na delu od pošte do železnice, a je treba zaradi kanalizacijskega sistema najprej obnoviti kanalizacijo od železniškega prehoda do Spara, ker je tam sedaj premajhna cev,” je pojasnil župan Milan Turk. Potrdil je, da so na javnem razpisu med več ponudbami izvajalcev izbrali podjetje Kolektor CPG. Zdaj čakajo, da bo izbira pravnomočna. “Če ne bo pritožbe, bomo pogodbo podpisali do konca meseca, dela pa bi se začela v drugi polovici novembra,” je povedal Turk.

Na odseku med železniško progo in Sparom bodo zamenjali kanalizacijsko cev, ki je zdaj premajhna, obnovili bodo vodovod in vso ostalo infrastrukturo v cestnem telesu, javno razsvetljavo, cestišče, pločnike in uredili kolesarsko stezo. “Predvideno je tudi, da se v tej fazi zgradi plinovod, ki ga trenutno tam še ni, praktično vso infrastrukturo bomo v tem delu ulice prenovili,” je dodal župan.

Prihodnje leto obnova še do pošte

V naslednjem koraku se bodo lotili odseka med železniško progo in centrom mesta. “Tam predvidevamo ustrezen preboj pod železnico in podobna dela vse do pošte. Predvidoma jo bomo izvedli v prihodnjem letu,” je napovedal Turk. Kot je povedal, tudi tam načrtujejo gradnjo kolesarske poti. “Ker je v tem delu ulica ožja kot v delo proti krožišču pri Sparu, bomo skušali čim bolj optimalno razdeliti prostor,” je še pojasnil.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano