Obtoženi napada z nožem v šempetrski bolnišnici zavrača krivdo

Na okrajnem sodišču v Novi Gorici se je danes s predobravnavnim narokom začelo sojenje Elvisu Ramadaniju, ki ga okrajno državno tožilstvo obtožuje napada z nožem v šempetrski bolnišnici 16. septembra. Obtoženi je povedal, da je v bolnišnici bil, vendar očitanega kaznivega dejanja ni storil.

Novogoričan je najprej z nožem grozil v urgentnem centru, 
zatem pa je vstopil še v prostore intenzivnega oddelka v 
sosednji bolnišnični stavbi. Foto: Leo Caharija
Novogoričan je najprej z nožem grozil v urgentnem centru, zatem pa je vstopil še v prostore intenzivnega oddelka v sosednji bolnišnični stavbi. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Elvis Ramadani je trenutno v priporu, sodnik Jernej Kovše pa bo še pred iztekom enomesečnega roka odločil, ali mu bodo po enem mesecu pripor podaljšali. Tožilka Damjana Bandelj se je na današnjem naroku zavzela, da bi ostal še naprej v priporu, saj je bil zaradi nasilništva že večkrat obravnavan, za kaznivo dejanje nasilja je prestal tudi že zaporno kazen.

Ramadanijeva branilka Lidija Košutnik pa je zanj predlagala milejšo obliko čakanja na odločitev sodišča, hišni pripor.

Sodni postopek se bo nadaljeval v začetku novembra z zaslišanjem številnih prič dogodka v šempetrski bolnišnici.

Na sobotni večer 16. septembra je v šempetrski bolnišnici moški razgrajal in zaposlenim grozil z nožem. Ker se po prihodu policistov ni umiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost, so tedaj sporočili novogoriški policisti, ki so kazensko ovadili še 26-letnika, ki naj bi skušal preprečiti uradno dejanje policistov in pri tem lažje poškodoval enega od zaposlenih.

STA


Najbolj brano