Miranda, eden najbolje plačanih bančnikov, zapušča Slovenijo

Giancarlo Miranda, ki je bil lani znova imenovan za prvega moža Banke Intesa Sanpaolo, odhaja iz Slovenije precej pred iztekom tokratnega petletnega mandata. Po poročanju Dela ga bo nasledil Slovak Jozef Kausich, ki prihaja iz druge največje tamkajšnje banke VUB banke.

Giancarlo Miranda je bil med najbolje plačanimi bančniki v 
Sloveniji. Lani je prejel 528.000 evrov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Giancarlo Miranda je bil med najbolje plačanimi bančniki v Sloveniji. Lani je prejel 528.000 evrov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Kdaj bo Slovak Jozef Kausich tudi uradno prevzel novo funkcijo, ni še znano.

Giancarlo Miranda, dosedanji dolgoletni predsednik uprave banke s sedežem v Kopru, po poročanju časnika odhaja v Milano. Vzrok naj bi bil osebne narave - dobil naj bi priložnost, da se vrne domov. Z njegovim odhodom se bodo zgodile kadrovske spremembe tudi v vodstvu nadzornega sveta Združenja bank Slovenije (ZBS), novi predsednik bo po informacijah Dela nastopil funkcijo 1. novembra, in sicer bo to Blaž Brodnjak, prvi človek NLB.

Miranda je bil sicer med najbolje plačanimi bančniki v Sloveniji, s svojimi prihodki se je uvrščal na sam vrh lestvice plač, sodeč po podatkih iz letnega poročila banke za lani, je prejel 528.000 evrov, približno 44 tisočakov bruto na mesec.

Spletno uredništvo


Najbolj brano