S plenom vse do meje Madžarske z Romunijo

Orožniki iz Milj so v sodelovanju z romunsko policijo na meji med Madžarsko in Romunijo izsledili romunskega voznika, ki je prevažal ukradene izvenkrmne motorje in drugo navtično opremo. Tatvina se je zgodila prejšnji teden v Miljah, v bližini izliva Osapske reke.

Ob Osapski reki v Miljah so v zadnjem letu obravnavali več 
tatvin izvenkrmnih motorjev.
Ob Osapski reki v Miljah so v zadnjem letu obravnavali več tatvin izvenkrmnih motorjev. 

MILJE > Na mejnem prehodu Negylak med Madžarsko in Romunijo se je končala pot 28-letnega Romuna, ki je bil z avtom francoske registracije namenjen v domačo državo. V notranjosti avta so našli nekaj izvenkrmnih motorjev in navtični material, plen tatinskega pohoda, ki se je zgodil v noči na četrtek v Miljah, in sicer na škodo navtične družbe Marea.

Po podatkih miljskih orožnikov so neznanci v omenjeni noči ukradli štiri izvenkrmne motorje in druge predmete v skupni vrednosti 24.000 evrov, po oceni lastnika pa je vrednost še za nekaj tisočakov višja. Neznanci so plen naložili v avto in odpotovali proti Romuniji, vendar so omenjenega voznika, ki ga prej še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ustavili pred ciljem.

Ne naključno. Orožniki, ki so si jutro po vlomu ogledali kraj dogodka, so zbrali dokaze in se povezali z romunsko policijo. In ti so uspeli prestreči voznika opel astre, ki je bil namenjen v svojo logistično bazo. Ukradene predmete so mu zasegli in jih bodo vrnili lastnikom, Romuna pa zaradi prikrivanja čaka kazenski postopek tako v Italiji kot v Romuniji, so pojasnili orožniki.

Sicer pa domnevajo, da je prijeti Romun član širše združbe. Kot je po dogodku za tržaški Il Piccolo povedal Fabio Miss iz družbe Marea, so zaposleni takoj ob prihodu opazili, da je nekaj narobe. Pregledali so posnetke videonadzornih kamer, vendar si z njimi niso mogli kaj prida pomagati. Vlomilci so bili neprepoznavni, s pokritimi glavami, kar pomeni, da so se na podvig dobro pripravili.

Tudi v sosednji družbi Rio Ospo so opazili, da je nekdo vlomil vrata proti zemljišču ob Osapski reki, kjer imajo nekaj starejših bark, vendar nepridipravi tam niso ničesar ukradli. V Mareo niso vlomili prvič. Že spomladi so jim ukradli nekaj izvenkrmnih motorjev, lani pa so dvakrat vlomili v Rio Ospo. Tokrat je preiskovalcem uspelo vsaj prestreči ukradene predmete, storilcev pa še niso izsledili.

SK


Najbolj brano