Malčki, skuterji in starodobniki

V nedeljo ob 13. uri bo pri mejnem prehodu Vrtojba zadnja letošnja motociklistična dirka državnega prvenstva v razredih minimoto, supermoto, skuter in starodobniki, ki bo morda okronala tri Primorce.

Na dirkalnem poligonu mejnega prehoda v Vrtojbi bo tudi 
zanimiva dirka starodobnikov. Foto: Igor Mušič
Na dirkalnem poligonu mejnega prehoda v Vrtojbi bo tudi zanimiva dirka starodobnikov. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > V napovedanem sončnem in toplem vremenu je pričakovati pravi praznik avto moto športa. Na račun bodo prišli tudi domači navijači, saj imata gostitelj, društvo Gas Vrtejba, in prireditelj, Mini moto klub Obala Racing, tekmovalce, ki se potegujejo za stopničke ali celo za skupne zmage v državnem prvenstvu v posameznih kategorijah. V kategoriji podmladka (ohvale 110) sta na vrhu razvrstitve člana Gas Vrtejbe Jaka Gorjan in Enej Krševan. Gorjan bo morda prvak postal še drugič zapored.

V močnejšem razredu podmladka (ohvale 160) si je domačin Enej Logar (tekmuje za AMD Brežice) že zagotovil prvo mesto.

V članskem razredu minimoto bo imel evropski prvak Jan Poropat (Obala racing) revialno vožnjo, saj pri nas nima resne konkurence. Klubski uspeh bo verjetno z drugim mestom v skupnem seštevku dopolnil Valter Poropat.

Tudi v kategoriji skuter 70 ima Primorska močnega aduta, člana AMTK Koper Aleksa Ugrina, ki je po kakovosti drugi voznik DP.

Za starejše navijače in ljubitelje tehnike bo poslastica dirka 50 kubičnih starodobnikov - specialk iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. V tem razredu kraljuje ekipa Moto kluba Veteran iz Ozeljana. Za stopničke se bodo borili Robert Mladovan, Gregor Likar in Silvanom Mladovan. Za ekipo kljub dopolnjenim 86 letom še vedno dirka tudi starosta moto športa na Primorskem Anton Mladovan.

IM


Najbolj brano